Τελικά, μετράει το σεξ ως άσκηση;

Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που αναζητάς σχετικά με το σεξ και τα οφέλη του στις αθλητικές επιδόσεις σου.

Elle 26 Μαΐ. 23
Τελικά, μετράει το σεξ ως άσκηση;

Οι παλμοί της καρδιάς σου ανεβαίνουν, η αναπνοή σου γίνεται πιο βαριά και οι ενδορφίνες ανεβαίνουν στα ύψη. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δεν έχει σκεφτεί τις θερμίδες που πιθανόν έχασε μετά από μία σεξουαλική επαφή.

Αν είσαι, λοιπόν, από αυτούς που αναρωτιούνται μήπως το σεξ μπορεί να αντικαταστήσει τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη του σεξ στη φυσική σου κατάσταση και απαντούν αν τελικά μπορεί να σε κάνει να αποφύγεις ένα 30 λεπτο στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Είναι, τελικά, το σεξ η άσκηση που θα σε κάνει να αποφύγεις το γυμναστήριο;

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ στην υγεία σου;

Η σεξουαλική επαφή απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένη και χαλαρή. Επιπλέον, καις θερμίδες και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα οφέλη του σεξ δε σταματούν, όμως, εδώ καθώς κατά τη διάρκεια της επαφής χρησιμοποιούμε περισσότερο οξυγόνο από ορισμένες αθλητικές ασκήσεις, που σημαίνει ότι αναπνέεις πιο έντονα για πολύ ώρα. Το σεξ, λοιπόν, είναι καλό και για την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού σου συστήματος.

Μετράει το σεξ ως άσκηση;

Σίγουρα αν μας έβαζαν να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία άσκηση στο γυμναστήριο και την σεξουαλική επαφή, η απάντηση θα ήταν – σχεδόν- ομόφωνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μπήκες στο άρθρο. Ωστόσο, τα νέα που σου έχουμε είναι καλά και κακά!

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT