Αναλύουμε 3 διάσημες δίαιτες και βρίσκουμε ποια είναι η καλύτερη για σένα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις δίαιτες πριν αποφασίσεις ποια θ' ακολουθήσεις απο τον διαιτολόγο- διατροφολόγος Θαλή Παναγιώτου.

Elle 22 Ιουν. 21
Αναλύουμε 3 διάσημες δίαιτες και βρίσκουμε ποια είναι η καλύτερη για σένα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται στο γραφείο μας, έρχονται με το ερώτημα ποια είναι η καλύτερη δίαιτα. Μερικοί έχουν δοκιμάσει πολλές, μερικοί καμία. Όλοι όμως αναζητούν τον τρόπο να φτάσουν και να διατηρήσουν τα ιδανικά, γι αυτούς κιλά.Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες δίαιτες,ίσως περισσότερες από ποτέ, που υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα αναφορικά με την απώλεια βάρους.

Αρκετές εξ’ αυτών έχουν μελετηθεί εκτενώς από την επιστημονική κοινότητα και υπάρχουν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα τους καθώς και για κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν. Ποια είναι καλύτερη δίαιτα τελικά;
δίαιτες

Διαλειμματική νηστεία

Πολλοί από εσάς κάνετε ήδη ένα είδος διαλειμματικής νηστείας, εάν δεν κάνετε συχνά γεύματα. Υπάρχουν διάφορα είδη διαλειμματικής νηστείας αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Εναλλάσσονται μέρες ή ώρες κανονικής πρόσληψης τροφής (χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς), μέσα στην εβδομάδα ή στην ίδια την ημέρα. Από τις πιο γνωστές είναι η δίαιτα 5:2 όπου 2 ημέρες νηστείας εναλλάσσονται με 5 ημέρες χωρίς περιορισμούς στη λήψη τροφής, η 16:8, όπου 16 ώρες νηστείας εναλλάσσονται με 8 ώρες χωρίς περιορισμούς, και αντίστοιχα η 20:4.
Κατά την περίοδο της νηστείας δεν καταναλώνεται κανένα τρόφιμο το οποίο να αποδίδει θερμίδες, παρά μόνο νερό, καφές και τσάι. Ενώ κατά τις περιόδους λήψης τροφής το άτομο μπορεί να καταναλώσει ότι επιθυμεί ακολουθώντας, όμως, τις βασικές αρχές υγιεινής διατροφής. Φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους, αλλά είναι μια σχετικά καινούρια δίαιτα η οποία χρειάζεται περαιτέρω μελέτη ώστε να διατυπωθούν ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι άτομα που ανήκουν σε ιδιαίτερες κατηγορίες όπως διαβητικοί, εγκυμονούσες ή άτομα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών δε θα πρέπει να την επιλέξουν.

Διάβασε περισσότερα για τα υπόλοιπα είδη δίαιτας στo bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: