Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα ενώ κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι;

Παρόλο που ακολουθείς κατά γράμμα τη δίαιτα και γυμνάζεσαι συχνά, συνεχίζεις να μη βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου. Ο καθηγητήςΦυσικής Αγωγής Κωνσταντίνος Βασιλειάδης μας επισυμαίνει τα λάθη που πιθανότατα κάνουμε και μας εμπορδίζουν απο το να φτάσουμε τους στόχους μας.

Elle 06 Ιουν. 21
Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα ενώ κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι;

Το σώμα μας ανταποκρίνεται διαφορετικά σε δεδομένες συνθήκες. Mερικές λοιπόν από τις εξαιρετικά δημοφιλείς συνήθειες διατροφής και άσκησης μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο δεν βλέπει πρόοδο, παρά τη δίαιτα, την άσκηση ή και τα δύο.

Πολλές φορές, ο φόβος της αύξησης βάρους και η έλλειψη αποτελεσμάτων κάνει τους ανθρώπους, αντί να δοκιμάσουν μία νέα προσέγγιση, να δοκιμάζουν να τρώνε ακόμα λιγότερο ή να προπονούνται ακόμα περισσότερο. Θέτουν νέους περιορισμούς και νέους κανόνες στις δίαιτες, συνήθως ακόμη πιο αυστηρούς από τους τελευταίους. Αυτό, αντί να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα, απλώς τονίζει τα στοιχεία που ήδη δεν λειτουργούσαν.

Ακολουθεί, λοιπόν, μια γρήγορη αναλυτική περιγραφή του τρόπου με τον οποίο μπορείς να εγκαταλείψεις κάποιες συνήθειες, εάν δεν εξυπηρετούν πλέον εσένα και την υγεία σου, και τι πρέπει να κάνεις.

δίαιτα

Μετράς θερμίδες ή χρησιμοποιείς μια εφαρμογή παρακολούθησης των γευμάτων σου.  

Μόλις καταλάβεις πώς μπορείς να εφαρμόσεις στη ζωή σου μια υγιεινή διατροφή, διοχέτευσε την προσπάθεια και την ενέργειά σου για να κάνεις τις σωστές επιλογές, και όχι απαραίτητα να τις παρακολουθείς. Ανακάλυψε τι σημαίνει υγιεινή διατροφή. Αφαίρεσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σου και εστίασε σε φρέσκα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και άπαχο κρέας. Φάε προσεκτικά. Όταν πεινάς, φάε αλλά μάθε να αναγνωρίζεις πότε νιώθεις χορτάτος και σταμάτα προτού αισθανθείς δυσφορία. Τέλος μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.

δίαιτα

Χρησιμοποιείς εφαρμογή μέτρησης θερμίδων, άσκησης ή βηματομετρητή

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι μύες θα εξακολουθούν να δουλεύουν και το λίπος θα συνεχίζει να καίγεται ακόμα κι αν δεν φοράς τη συσκευή παρακολούθησης ως «μάρτυρα» στις προπονήσεις σου. Σημασία έχει να είσαι παρών, να ωθείς τον εαυτό σου και να νιώθεις ωραία με αυτό που κάνεις. Δεν χρειάζεσαι μια συσκευή παρακολούθησης για να ξέρεις ότι έχεις ωθήσει τον εαυτό σου ή ότι έχεις προπονηθεί σκληρά. Εάν χρησιμοποιείς αυτό το είδος τεχνολογίας για μήνες και δεν βλέπεις αποτελέσματα, εξέτασε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψεις αυτή την τεχνολογία και να επικεντρωθείς στις προπονήσεις σου και γενικά να προσπαθήσεις να είσαι ενεργός στην καθημερινότητά σου. (χρησιμοποίησε τις σκάλες, περπάτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο, κάνε διατάσεις στα διαλείμματα από τη δουλειά κ.λπ.).

Διάβασε περισσότερα λάθη που πιθανότατα κάνεις στη δίαιτα και τη γυμναστική σου στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: