H Jennifer Aniston ορκίζεται στο “15-15-15” workout της και εμείς ξέρουμε το γιατί

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αγαπημένη μέθοδο προπόνησης της star.

Elle 15 Σεπ. 22
H Jennifer Aniston ορκίζεται στο “15-15-15” workout της και εμείς ξέρουμε το γιατί

Η φόρμα της Jennifer Aniston είναι αξιοθαύμαστη. Για να διατηρηθεί, όμως, είναι φυσικό επόμενο η star να παιρνά αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο. Ή μήπως όχι; Η ίδια με το κοινό το αγαπημένο της go-to workout, αυτό που η ίδια ονομάζει «μέθοδο 15-15-15». Τι περιλαμβάνει; 15 λεπτά ποδήλατο, ακολουθούμενα από 15 λεπτά cross trainer και 15 λεπτά διάδρομο.

«Είχα έναν τραυματισμό το περασμένο φθινόπωρο και μπόρεσα να κάνω μόνο Pilates, που μου αρέσει πολύ», είπε σε συνέντευξη της. «Αλλά μου έλειπε αυτό το είδος ιδρώτα, όταν ξέρεις ότι κατάφερες μία πρόκληση». Έτσι, μόλις συνήλθε, ήταν χαρούμενη που επέστρεψε στο 15-15-15 πρόγραμμα της. «Είναι old school ρουτίνα: απλά κυνηγάω τον εαυτό μου μέσα στο γυμναστήριο», ανέφερε.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Το να ξοδεύεις 15 λεπτά στο ποδήλατο, άλλα τόσα στο ελλειπτικό και άλλα τόσα στο διάδρομο ακούγεται αρκετά βαρετό, αλλά αν λειτουργεί για την Jen δεν μπορεί να είναι και τόσο κακό, έτσι;

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ποια είναι τα οφέλη από αυτό το είδος προπόνησης;

Η personal trainer και fitness coach Chelsea Labadini εξηγεί ότι το USP της μεθόδου 15-15-15 σε σύγκριση με άλλες μορφές cardio είναι ο διαχωρισμός της συνεδρίας σε διαφορετικά μέρη, κάτι που την κάνει σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα από το να περάσεις 45 λεπτά σε ένα μόνο μηχάνημα. «Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό στο να συνδυάζεις αυτά τα συγκεκριμένα μηχανήματα ή χρόνους, αλλά είναι καλό αν θέλεις να κάνεις αρκετό cardio χωρίς να βαριέσαι», εξηγεί.

Η ίδια υποστηρίζει πώς η μέθοδος 15-15-15 έχει πολλά οφέλη συγκεκριμένα για την ηλικιακή ομάδα της Aniston. «Γενικά μιλώντας, διαπιστώνω ότι οι γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας προτιμούν προπονήσεις χαμηλού αντίκτυπου και αυτή η προπόνηση έχει χαμηλό αντίκτυπο για τα πρώτα 30 λεπτά», σημειώνει.

Επιπλέον, σύμφωνα με το NHS, η μέση ηλικία να ξεκινήσει η εμμηνόπαυση σε μια γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα 51 χρόνια και η Labadini προσθέτει ότι το τρέξιμο της μεθόδου 15-15-15 θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την αύξηση της οστικής πυκνότητας, η οποία μειώνεται με την εμμηνόπαυση. «Το τρέξιμο είναι μία weight-bearing άσκηση, αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την οστική πυκνότητα προάγοντας τη δραστηριότητα των οστεοβλαστών, των κυττάρων που χρειάζονται για την ανάπτυξη νέων οστών», εξηγεί.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ποιος πρέπει να αποφεύγει αυτού του είδους την προπόνηση;

Η Labadini λέει ότι μπορεί να θέλεις να αποφύγεις να κάνεις αυτή την προπόνηση τη βάση της συνηθισμένης σου ρουτίνας εάν «προσπαθείς να χτίσεις μυς». Αντίθετα, συνιστά «άρση βαρών», αλλά προσθέτει ότι «η προπόνηση 15-15-15 μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το τι θέλεις να πάρεις από αυτήν». Αν θέλεις για παράδειγμα cardio χαμηλής έντασης, απλώς άσε το τρέξιμο και κάνε μόνο το ποδήλατο και το cross-trainer ή άλλαξε το τρέξιμο με περπάτημα.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις την προπόνηση 15-15-15;

Και πάλι, αυτό εξαρτάται πολύ από τον στόχο σου. «Αν ο στόχος σας είναι να γίνετε δυνατοί, αλλά σας αρέσει η προπόνηση 15-15-15, τότε είναι υπέροχο να την κάνετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παράλληλα με την προπόνηση δύναμης. Το κυριότερο είναι να βρείτε κάτι που θα απολαμβάνετε και θα μείνετε πιστοί σε αυτό. Εάν θέλετε να το κάνετε πιο συχνά, κάντε το», λέει η Labadini.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Πώς θα μπορούσες να κάνεις την προπόνηση 15-15-15 πιο αποτελεσματική;

Είτε ανήκεις στην ηλικιακή ομάδα της Jen είτε όχι, η συμβουλή της Labadini είναι για όλους: Πρόσθεσε προπόνηση ενδυνάμωσης. «Οι γυναίκες στην ηλικία της Jen θα ωφεληθούν από τις ασκήσεις με αντιστάσεις, καθώς θα βοηθήσουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, την οποία χάνουμε καθώς μεγαλώνουμε (κατά μέσο όρο 3-5% κάθε δεκαετία μετά την ηλικία των 30 ετών). Θα αυξήσει επίσης την οστική πυκνότητα η οποία μειώνεται με την ηλικία. Αν είστε στα 20 ή στα 30 σας, η προσθήκη προπόνησης με αντιστάσεις θα σας ωφελήσει επίσης, για τους ίδιους λόγους. Μπορεί να μην χάνετε ακόμα μυϊκή μάζα ή οστική πυκνότητα, αλλά η ενίσχυση αυτών που έχετε αυτή τη στιγμή θα σας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και πιο ικανούς να εξελιχθείτε και να δείτε αποτελέσματα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT