Hailey Bieber: Αποκάλυψε ότι υποφέρει από κύστη στις ωοθήκες στο μέγεθος μήλου

Το μοντέλο και επιχειρηματίας, Hailey Bieber μίλησε ανοιχτά για το γυναικολογικό της πρόβλημα, ανακουφίζοντας εκατοντάδες άλλες γυναίκες.

Φιλίππα Δημητριάδη 30 Νοε. 22
Hailey Bieber: Αποκάλυψε ότι υποφέρει από κύστη στις ωοθήκες στο μέγεθος μήλου

Η Hailey Bieber, όπως και ο σύζυγός της Justin, συνηθίζουν να μιλούν ανοιχτά στα social media για την υγεία τους . Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε μέχρι να γίνει αυτονόητο πόσο σημαντικό είναι άνθρωποι με επιρροή να μιλούν για ζητήματα για τα οποία η κοινωνία παρέμενε σιωπηλή εδώ και αιώνες. Αυτή η εξωστρέφεια των celebrities μπορεί να φαίνεται σαν ακόμη μια αφορμή για προβολή στην πραγματικότητα όμως, έχει τη δύναμη να σπάσει στερεότυπα, να ευαισθητοποιήσει, να παρακινήσει, ακόμα και να ενημερώσει. 

Παράλληλα, οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι οι celebrities είναι και αυτοί άνθρωποι και στη διάρκεια της ζωής τους μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, και ψυχικής και σωματικής, ότι μπορεί να θέλουν να τα μοιραστούν, αλλά και τη δυσανάλογη πίεση που καμιά φορά υφίστανται στο να τα δημοσιοποιήσουν για να δώσουν τέλος σε δισυπόστατες φήμες.

Το μοντέλο και επιχειρηματίας λοιποόν, μίλησε δημόσια για την υγεία της για ακόμα μία φορά, την ίδια μέρα μάλιστα που φιγουράρει στο εξώφυλλο του Forbes για τους “30 under 30”, δηλαδή τους 30 επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών, συνέπεια της λαμπρής πορείας του beauty brand της Rhode. Παράλληλα, λοιπόν, μοιράζεται σε μία ιστορία της στο Instagram την κύστη ωοθηκών από την οποία υποφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, η Hailey Bieber στην ιστορία της κρατά το πουλόβερ της ψηλά και εκθέτει την κοιλιά της στην οποία φαίνεται ένα εξόγκωμα. Για να προλάβει οποιαδήποτε συμπεράσματα, γράφει ακριβώς από δίπλα, “δεν είναι μωρό”, γιατί δυστυχώς, ήξερε πως ακόμα κι αν εξηγούσε πλήρως ότι το εξόγκωμα αυτό οφείλεται στην κύστη, μπορεί να δει δημοσιεύματα που τη θέλουν έγκυο. Και συνεχίζει: “Έχω μια κύστη στην ωοθήκη μου στο μέγεθος ενός μήλου”. Η Hailey σημείωσε ότι δεν πάσχει από ενδομητρίωση ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλά ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη της εμπειρία με κύστη στις ωοθήκες – “και δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό”, πρόσθεσε. “Είναι επώδυνο και πονάει”, είπε η Hailey, ενώ συμπληρώνει ότι βιώνει μερικά ακόμα συμπτώματα που μοιάζουν με τις περιόδου όπως ναυτία, φούσκωμα,κράμπες και ψυχολογικές μεταπτώσεις. 

Hailey Bieber

Φωτογραφία: Ιnstagram.com/haileybieber

Η Hailey Bieber λοιπόν, με αυτή της την κίνηση, κατάφερε να κάνει πολλές γυναίκες που είτε υποφέρουν από κύστες, είτε από ενδομητρίωση ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών να νιώσουν λιγότερο μόνες και να ταυτιστούν, όσο δύσκολο κι αν ήταν για την ίδια να κάνει μια τόσο ειλικρινή δημοσιοποίηση και παράλληλα να πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι όταν μια γυναίκα δείχνει την κοιλιά της αυτόματα θεωρείται έγκυος. Όμως, σίγουρα θα γνωρίζει και η ίδια πόσο όχι μόνο καλό, αλλά ίσως και σωτήριο είναι πολλές φορές να μιλάμε ανοιχτά για γυναικολογικά προβλήματα, για να σταματήσουν οι γυναίκες να υποφέρουν σιωπηλά ή να μην γνωρίζουν από τη πάσχουν, καθώς πολλά αντίστοιχα νοσήματα, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης υποδιαγιγνώσκονται.  

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: