Μυαλό… τούρμπο υπόσχονται οι επιστήμονες να έχουμε με αυτό το βότανο που οι περισσότεροι διαθέτουμε στην κουζίνα μας. Ο λόγος για το τσάι, τη δράση του οποίου ερεύνησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που έγινε σε ανθρώπους που κατανάλωναν το αφέψημα, εκείνοι που το χρησιμοποιούσαν συχνά εμφάνιζαν πιο καλά οργανωμένη δομή του εγκεφάλου σε σύγκριση με όσους δεν το κατανάλωναν τακτικά. Αυτό σημαίνει ότι έχει προστατευτική δράση στην εγκεφαλική δομή και στις γνωστικές λειτουργίες.
Η μελέτη έγινε σε 36 ενήλικες ηλικίας 60 και άνω, την περίοδο 2015 -2018 και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική έκδοση Aging scientific journal.
Σε ποιο τσάι αναφέρεται η μελέτη; Η ερευνητική ομάδα βρήκε ότι όσοι έπιναν είτε πράσινο τσάι είτε oolong είτε μαύρο τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα για 25 χρόνια παρουσίαζαν καλύτερες συνδέσεις (συνάψεις) στον εγκέφαλό τους.