Η βιταμίνη στην οποία ορκίζονται οι δερματολόγοι για τα viral «glass hair»

Τα λαμπερά και υγιή μαλλιά είναι ένα συμπλήρωμα μακριά μας.

Elle 21 Μαρ. 22
Η βιταμίνη στην οποία ορκίζονται οι δερματολόγοι για τα viral «glass hair»

Η επίτευξη των σούπερ ίσιων υπέρκομψων «glass hair» που έκανε διάσημα η Kim Kardashian και έγιναν viral μέσα από αμέτρητα TikToks, είναι δυνατή χάρη στις συμβουλές styling των ειδικών και στα σύγχρονα προϊόντα μαλλιών. Αλλά αν πραγματικά θέλεις αυτό το αποτέλεσμα που βλέπεις στην οθόνη σου, οι δερματολόγοι λένε ότι πρέπει να δώσεις προσοχή στη μεγαλύτερη εικόνα.

Τα λαμπερά μαλλιά στην πραγματικότητα δεν ξεκινούν από τα μαλλιά σου αλλά από τη διατροφή και το τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με τη δερματολόγο Dendy Engelman.

HAIR

«Τα υγιή λίπη, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β και ο σίδηρος είναι όλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά», εξηγεί.

Εάν δεν λαμβάνεις τη σωστή ποσότητα μέσω της διατροφής, η Dendy συνιστά να προσθέσεις ένα συμπλήρωμα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Είτε για λάμψη είτε για γρήγορη ανάπτυξη, τα συμπληρώματα μαλλιών έχουν γίνει στη μόδα. Το Olly’s Heavenly Hair για παράδειγμα διπλασιάστηκε σε πωλήσεις πέρυσι, σύμφωνα με την ομάδα Τύπου του.

Επιπλέον, η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική. «Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν από ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής, επομένως η σωστή φροντίδα του τριχωτού είναι ζωτικής σημασίας για δυνατά, όμορφα μαλλιά», συμβουλεύει.

HAIR

Τι συνεπάγεται η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής; Αρχικά, έναν καλό καθαρισμό.

«Είναι σημαντικό να κάνεις απολέπιση και να καθαρίζεις τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ώστε να αφαιρέσεις οποιαδήποτε υπολείμματα προϊόντων και νεκρών κυττάρων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες δερματικές παθήσεις στο τριχωτό και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών», συμπληρώνει η δερματολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: