Μαύρη σοκολάτα ή κρέας; Τι είναι καλύτερο για τη διατροφή μου;

Οι νέες διατροφικές έρευνες αλλάζουν τα δεδομένα και το περιεχόμενο της δίαιτάς μας.

Elle 07 Ιουν. 19
Μαύρη σοκολάτα ή κρέας; Τι είναι καλύτερο για τη διατροφή μου;

Κι όμως, τα λιπαρά στη μαύρη σοκολάτα που δεν παύει να είναι γλυκό, είναι πιο υγιεινά από εκείνα στο κρέας, το οποίο έχει περισσότερα κορεσμένα, δήλωσε πρόσφατα η Alice Lichtenstein, διευθύντρια του Εργαστηρίου Καρδιαγγειακής Διατροφής στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Tufts. Ειδικότερα, τα λιπαρά στη μαύρη σοκολάτα προέρχονται από το βούτυρο κακάο που περιέχει ολεϊκό οξύ (ένα υγιεινό συστατικό που επίσης συναντάται και στο ελαιόλαδο) καθώς και φλαβονοειδή που δρουν αντιοξειδωτικά. Βέβαια, περιέχει και βλαβερές ουσίες, όπως στεατικό και παλμιτικό οξύ που συνδέονται με εμφάνιση καρδιοπάθειας, αλλά βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με το βοδινό κρέας. Φυσικά, όλα τα παραπάνω αναφέρονται στη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 75%. Ωστόσο, αν θέλετε αντιοξειδωτικά οφέλη, προτιμήστε να τα πάρετε από άλλες πηγές, όπως φρούτα και λαχανικά, ώστε να τα έχετε σε μεγαλύτερη δόση και με λιγότερες θερμίδες. Τέλος, η πληροφορία αυτή δεν αναιρεί τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης κρέατος μέσα στην εβδομάδα, καθώς προσφέρει σίδηρο και πρωτεΐνες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT