Ποιες είναι οι δύο χειμωνιάτικες τροφές που βοηθούν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά;

Πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά θα σε βοηθήσουν στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Elle 17 Δεκ. 22
Ποιες είναι οι δύο χειμωνιάτικες τροφές που βοηθούν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά;

Το ζήτημα της επίπεδης κοιλιάς μπορεί να μας απασχοληθεί ίσως λίγο περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως η αξία μιας υγιούς και καλλίγραμμης σιλουέτας είναι διαχρονική οποιαδήποτε εποχή και αν διανύουμε. Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής με την τακτική άσκηση είναι και θα παραμείνει ο μοναδικός τρόπος για να φτάσουμε στο επιθυμητικό αποτέλεσμα με ασφάλεια για την υγεία μας. Επιλέγοντας έτσι μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείς να αποκομίσεις πολλά και σημαντικά οφέλη τόσο για την εικόνα της σιλουέτας σου, όσο και την υγεία του οργανισμού σου.

Μεταξύ αυτών των πολύτιμων στοιχείων ξεχωρίζουν για την συμβολή τους στην απώλεια βάρους οι φυτικές ίνες. Το εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όταν φυσικά καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες και με μέτρο, αποφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό όπως η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες εξαιτίας της ιδιότητάς τους να μην μεταβολίζονται, αλλά να περνούν αδιάλυτες από τον πεπτικό σωλήνα, προλαμβάνουν την δυσκοιλιότητα, φροντίζοντας την υγεία του εντέρου.

Επιπλέον, η ιδιότητα τους αυτή σύμφωνα με την διατροφολόγο Dana Ellis Hunnes ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια βάρους αφού περιορίζουν την όρεξη, κρατώντας χορτάτο το στομάχι για περισσότερες ώρες. Η ειδικός επισημαίνει πως υπάρχουν δύο χειμωνιάτικες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που αξίζει να προσθέσεις στην διατροφή σου την περίοδο αυτή εάν επιθυμείς να αποκτήσεις ή να διατηρήσεις επίπεδη την κοιλιά σου. Ποιες είναι αυτές;

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT