Οι ιδανικές ασκήσεις για γραμμωμένη και σφιχτή κοιλιά

Με αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής θα δεις ορατά αποτελέσματα στη περιοχή της κοιλιάς και ενδυναμώσεις τους μυς σου.

Elle 05 Νοε. 22
Οι ιδανικές ασκήσεις για γραμμωμένη και σφιχτή κοιλιά

Cover photo: iStock

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, εκτέλεσε 1 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά, χωρίς να σταματάς ενδιάμεσα. Επανάλαβε την αλληλουχία δύο φορές. Τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα κάψε περισσότερο λίπος και θερμίδες εκτελώντας μία από τις αεροβικές προπονήσεις που έχουμε προτείνει σε προηγούμενα τεύχη.

Θα χρειαστείς

Fullscreen
Mute

Μία ιατρική μπάλα 2-5 κιλών και ένα ζευγάρι βαράκια 2-4 κιλών (το στρώμα είναι προαιρετικό).

Μεγιστοποίηση άσκησης

Αντί να βιάζεσαι να τελειώσεις τις ασκήσεις βάζοντας τον… αυτόματο πιλότο, επιβράδυνε λιγάκι: επικεντρώσου στην αναπνοή σου και στους μυς που ασκούνται κατά τη διάρκεια της κίνησης. Αυτό θα σε βοηθήσει να σμιλεύσεις το σώμα σου πιο ολοκληρωμένα και έτσι θα δεις αποτελέσματα πιο γρήγορα!

Κάμψεις κορμού από οριζόντια στήριξη

Ασκεί το μέσο κορμό, τα χέρια και το στήθος. Πάρε θέση για κάμψεις, με τις παλάμες ακριβώς κάτω από τους ώμους και τις κνήμες πάνω στην ιατρική μπάλα. Σήκωσε τους γοφούς, φέρνοντας την μπάλα προς τις παλάμες, μέχρι να πάρει θέση αντεστραμμένου V (εικόνα). Κύλησε ξανά την μπάλα προς την αρχική θέση και σήκωσε πρώτα το δεξί και μετά το αριστερό για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Εκτέλεσε 5 με 8 επαναλήψεις (χρησιμοποίησε μεγαλύτερη μπάλα αν δυσκολεύεσαι).

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT