Πώς να βρεις μία μορφή άσκησης που να απολαμβάνεις εσύ μα κυρίως το σώμα σου

Διάβασε τις συμβουλές των ειδικών για να βρεις την γυμναστική που πραγματικά αγαπάς.

Elle 01 Ιουλ. 22
Πώς να βρεις μία μορφή άσκησης που να απολαμβάνεις εσύ μα κυρίως το σώμα σου

Είναι πιο πιθανό να παραμείνουμε συνεπείς και πιστοί σε μορφές άσκησεις που μας αρέσουν, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Sport Science. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, προσφέροντας στη μία ομάδα θετικό feedback, εξατομικευμένες οδηγίες και ποικιλία στις προπονήσεις με την ελπίδα να δημιουργήσουν ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον. Η ομάδα ελέγχου, από την άλλη πλευρά, δεν έλαβε καμία βελτίωση στον τρόπο άσκησης της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα που βρήκαν τις προπονήσεις πιο ευχάριστες, παρακολουθούσαν τακτικά τα μαθήματα. «Το να βιώνεις περισσότερα θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης εξασφαλίζει μεγαλύτερο ποσοστό τήρησης του προπονητικού προγράμματος», σημειώνει η μελέτη.

Είτε πρόκειται για φόβο για την άρση βαρών, περιφρόνηση των μαθημάτων HIIT ή αποστροφή για μια συγκεκριμένη άσκηση, όλοι έχουν ασκήσεις που δεν τους αρέσουν, ακόμη και τις καλές μέρες. Ειδικά αφού ορισμένοι από εμάς μεγαλώσαμε με την γυμναστική να χρησιμοποιείται ως τιμωρία στο σχολείο ή τις αθλητικές ομάδες (π.χ. push-ups ή έξτρα γύρους τρεξίματος αν αργήσεις), είναι λογικό οι άνθρωποι να έχουν αρνητικές συσχετίσεις με την άσκηση ή να νιώθουν άβολα και φοβισμένοι στο γυμναστήριο.

άσκηση

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι διαγωνισμός ή τιμωρία. Και η κίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική μόλις βρεις αυτό αυτή τη μορφή άσκησης που αγαπάς. Διάβασε παρακάτω το πώς!

Ξεκίνησε με περπάτημα ή stretching.

Εάν είσαι αρχάρια και ψάχνεις να βρεις μια μορφή άσκησης που ταιριάζει, σκέψου να ξεκινήσεις αργά με περπάτημα και stretching. Αυτές οι ασκήσεις είναι πιο προσιτές και μπορούν να λειτουργήσουν, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους. Πάρε μαζί σου το κατοικίδιο σας ή έναν φίλο για ένα έξτρα κίνητρο. Αν κάνεις stretching, παρακολούθησε ένα βίντεο στο YouTube με οδηγίες για ελαφριές διατάσεις ή στάσεις yoga για αποκατάσταση. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε από αυτές τις ασκήσεις πιο ευχάριστη ακούγοντας το αγαπημένο σου podcast, ηχητικό βιβλίο ή playlist.

άσκηση

Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες.

Συχνά, οι άνθρωποι θα κολλήσουν με μια συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής, κάνοντας πράγματα με τα οποία είναι εξοικειωμένοι, και χάνοντας έναν ολόκληρο κόσμο άλλων επιλογών κίνησης. Δώσε στον εαυτό σου ένα μήνα για να δοκιμάσει διαφορετικές ασκήσεις και σημείωσε αυτές που αγαπάς περισσότερο. Πολλά boutique γυμναστήρια προσφέρουν δοκιμαστικές συνδρομές ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή. Επίσης, μην περιοριστείς μόνο στα γυμναστήρια, μπορείς να δοκιμάσεις δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση σε εσωτερικούς χώρους, τα μαθήματα χορού, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το πατινάζ ή aerial arts μαθήματα.

Βάλε το δικό σου soundtrack.

Δημιούργησε μια αισιόδοξη λίστα αναπαραγωγής που σε κάνει χαρούμενοη! Μπορεί να εκπλαγείς πόση απόλαυση προσθέτει στις προπονήσεις σου.

άσκηση

Ανακάτεψε τα πράγματα.

Πρόσθεσε ποικιλία στις προπονήσεις σου αλλάζοντας τη ρουτίνα σου. Δοκίμασε μια νέα τάξη ή πρόσθεσε μια πρόκληση (π.χ. αυξημένη ταχύτητα, επιπλέον βάρος, μεγαλύτερες αποστάσεις). Η ποικιλία θα σε κρατήσει πνευματικά διεγερμένη ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης. Επιπλέον, μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει διαφορετικά είδη ασκήσεων κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών της ζωής σου. Είναι εντάξει το να αλλάζεις τα πράγματα, το να ερωτεύεσαι και το να σιχαίνεσαι ορισμένες μορφές άσκησεις.

Ο τρόπος με τον οποίο θα παραμείνεις ενεργοί εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Δεν χρειάζεται να συμμετάσχεις στην τελευταία τάση προπόνησης και σίγουρα δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει δραστηριότητες που μισεί μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι γύρω σου τις κάνουν. Ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι και τις μορφές κινήσεις που απολαμβάνεις και που ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα και τις ανάγκες σου. Αυτό είνα το μυστικό για να απολαμβάνεις κάθε προπόνηση τα χρόνια που έρχονται!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT