Το καλύτερο συμπλήρωμα για να θεραπεύσεις το hangover σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Όλα έχουν να κάνουν με την ενυδάτωση.

Elle 03 Ιουλ. 22
Το καλύτερο συμπλήρωμα για να θεραπεύσεις το hangover σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Λοιπόν, μπορεί χθες να πέρασες μια νύχτα έξω πίνοντας με φίλους ή ίσως να παρασύρθηκες λίγο στο happy hour. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ξύπνησες σήμερα με έναν τρομερό πονοκέφαλο και την αίσθηση ότι το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να σβήσεις τα φώτα και να επιστρέψεις στο κρεβάτι. Το hangover δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό, αλλά είναι εξαιρετικά συνηθισμένο.

Ο καθένας έχει τη δική του θεραπεία για το hangover. Ίσως σου αρέσει να ξυπνάς και να τρως ένα πρωινό γεμάτο λιπαρά ή πίνεις έναν παγωμένο καφέ και να παίρνεις ιβουπροφαίνη. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων του hangover, υπάρχουν όμως συμπληρώματα ή βιταμίνες εκεί έξω που αποδεδειγμένα βοηθούν;

Για να μάθουμε περισσότερα, συμβουλευτήκαμε μερικούς διαιτολόγους. Σύμφωνα με τη Rachel Fine, RDN, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition, και τη Nataly Komova, RD, το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής για να θεραπεύσεις το hangover είναι κάτι που θα σε ενυδατώσει και πάλι!

hangover

Αλλά πρώτα, γιατί παθαίνουμε hangover;

Τα συμπτώματα του hangover μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από πονοκεφάλου και ναυτία, μέχρι ξηροστομία, κακό ύπνο, ζάλη και αλλαγές στη διάθεση. Τι γίνεται όμως με την κατανάλωση αλκοόλ που οδηγεί σε hangover;

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, υπάρχουν μερικοί συνήθεις λόγοι που η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αυτά τα συμπτώματα την επόμενη μέρα. Πρώτον, το αλκοόλ μπορεί να κάνει το σώμα σου να παράγει περισσότερο οξύ στομάχου, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τον ερεθισμό στην επένδυση του στομάχου σου. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και αύξηση της ποσότητας που ουρείς. Τέλος, το ποτό μπορεί να οδηγήσει σε κακής ποιότητας ύπνο. Όλες αυτές οι πιθανές αιτίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα του hangover την επόμενη μέρα.

hangover

Πιες ηλεκτρολύτες για να θεραπεύσεις το hangover

Λόγω του τι κάνει η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στο σώμα σου, οι διαιτολόγοι λένε ότι είναι σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένη. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ενυδατωνόμασταν συνεχώς ενώ πίνουμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Εξαιτίας αυτού, η επανυδάτωση μετά από μια νύχτα ποτού μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρεις το σώμα σου στο φυσιολογικό.

«Είμαι πεπεισμένος χωρίς καμία αμφιβολία ότι το νερό είναι το καλύτερο συμπλήρωμα για το hangover. Αν και αυτό δεν είναι ίσως κάτι που περίμενες να ακούσεις, αυτό είναι που πρέπει να πω. Χάνεις μεγάλες ποσότητες νερού και βιταμινών σε μια νύχτα βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ Η αντικατάσταση αυτού του νερού μετά από αυτές τις συχνές διαδρομές στο μπάνιο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του hangover», λέει η Komova.

hangover

Η Fine το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας να επιλέξεις νερό με ηλεκτρολύτες. «Επειδή το αλκοόλ είναι διουρητικό, είναι χρήσιμο να αντικαταστήσουμε τις απώλειες όχι μόνο με νερό, αλλά και με ένα ρόφημα πλούσιο σε ηλεκτρολύτες όπως το νερό καρύδας, το οποίο είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου», λέει. Εάν δεν είσαι λάτρης του νερού καρύδας, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις ένα drink mix ηλεκτρολυτών για να το προσθέσεις στο νερό σου.

Cover photo: @maralafontan

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT