Menu

Προβλέψεις Μαΐου: Ποια ζώδια θα βρουν τον έρωτα πριν το καλοκαίρι;

Ο Κώστας Λεφάκης μελετά τους πλανήτες και κάνει τις προβλέψεις του για όλα όσα μας περιμένουν αυτό το μήνα.

Κριός
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου σάς βοηθά να τακτοποιήσετε τις προσωπικές σας υποθέσεις και να προβάλετε τον εαυτό και τα ταλέντα σας στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας είναι το πλεονέκτημα στα αισθηματικά σας, γεγονός που δικαιώνει τις επιλογές σας, τόσο στη συμπεριφορά όσο και στην προσπάθεια κατάκτησης του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει. Μέχρι τις 15 ευνοούνται οι πιο φιλόδοξοι από εσάς, οι οποίοι όμως, έχετε εργαστεί για την επιτυχία που επιδιώκετε. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο διαχειριστείτε σωστά τις οικονομικές σας εκκρεμότητες, τις υποχρεώσεις σας στην εργασία, καθώς και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Παραμείνετε αισιόδοξοι, αποφασιστικοί και δραστήριοι. Ταξίδια και μετακινήσεις είναι πολύ πιθανά προς το τέλος του μήνα.

Ταύρος
21 Απριλίου – 21 Μαΐου

Οργανώστε καλύτερα τον χρόνο και τις δραστηριότητές σας και δώστε προτεραιότητα στα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική και συναισθηματική σας ασφάλεια. Μπορείτε, μετά την πρώτη εβδομάδα, να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις σας ή να θέσετε τα θεμέλια για μια σημαντική σας ανάπτυξη. Ο Ερμής στο ζώδιό σας, από τις 7 έως τις 20 και η Αφροδίτη από τις 15 και μετά ευνοούν τα σχέδιά σας. Κάποιες συναισθηματικές αναταράξεις του παρελθόντος λειτουργούν παραδειγματικά για την τωρινή συμπεριφορά σας. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τους εγωισμούς που σας στοίχισαν αρκετά έως τώρα. Οι φίλοι σάς υποστηρίζουν και σας βοηθούν σε στιγμές που χρειάζεστε μια δεύτερη, πιο ουδέτερη και πιο ουσιαστική γνώμη. Η οικονομική σας προοπτική είναι πιο ευοίωνη τώρα, παρά τις πιέσεις που δέχεστε για κάποιες παλαιότερες εκκρεμότητες.

Δίδυμοι
22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε στις επιλογές σας και να υπερασπιστείτε καλύτερα τον εαυτό και το συμφέρον σας. Οι περίεργες συνθήκες όμως στην κοινωνική και την επαγγελματική σας ζωή σας προβληματίζουν και σας αναγκάζουν να ασχολείστε με θέματα που δεν είναι σημαντικά για εσάς. Μέχρι τις 6 του μήνα η εργασία χρειάζεται προσοχή και αφοσίωση, ιδιαίτερα για όσους από εσάς είστε δημόσιοι λειτουργοί ή το αντικείμενό σας σχετίζεται με παροχή υπηρεσιών. Οι νεότεροι ενδέχεται να εντυπωσιαστείτε από μια νέα γνωριμία και να δώσετε υπέρμετρη σημασία στα αισθηματικά σας. Καλό θα ήταν να είστε πιο επιφυλακτικοί με όποιον έχετε απέναντί σας και να μην παρασύρεστε από τη διάθεσή σας για προβολή και επιτυχία. Οικονομικά, παρότι κάποιες εκκρεμότητες και υποχρεώσεις έχουν τακτοποιηθεί, ο Άρης από τον Καρκίνο σάς επιφυλάσσει νέα έξοδα και νέες μάχες για το δεύτερο μισό του μήνα.

Καρκίνος
22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Ο Δίας στον Τοξότη έχει πολλαπλασιάσει τις ευθύνες σας στον επαγγελματικό τομέα. Παράλληλα σας γεμίζει με ζωτικότητα και καλή διάθεση, καθώς και με ένα είδος υπερβολικής δραστηριότητας που μπορεί να σας κουράσει σωματικά. Μην άγχεστε τόσο πολύ και υποχρεώστε τους άλλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μπορεί να μην τα κάνουν όλα τέλεια, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να ηρεμήσετε. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και κυρίως μετά την πανσέληνο στον Σκορπιό στις 18 μπορεί να σας αιφνιδιάσει ένα γεγονός στην αισθηματική σας ζωή. Οικονομικά και άλλα πρακτικά θέματα θα σας απασχολήσουν περισσότερο από άλλες φορές. Ωστόσο, το πέρασμα του Ερμή από τον Ταύρο από τις 7 έως τις 20 σας δίνει σωστή κρίση, υποστήριξη στις προσπάθειές σας και φέρνει ουσιαστικές αλλαγές στο περιβάλλον της εργασίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορείτε να κινηθείτε πιο αποφασιστικά από άλλες φορές.

Λέων
23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Μετά τη νέα σελήνη στις 8 Μαΐου τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται για εσάς. Προσπαθήστε να μη χάσετε την ψυχραιμία σας, την καλή σας διάθεση και την ικανότητα να βλέπετε την καλή πλευρά σε καθετί. Κάποια συναισθηματική απογοήτευση ανοίγει τον δρόμο για μια καινούρια εμπειρία που θα σας «γεμίσει» ψυχικά. Οι δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα θα έχουν αρκετές συναισθηματικές παλινδρομήσεις και θα χρειαστεί να είστε περισσότερο αποφασιστικοί στις επιλογές σας. Οικονομικά θα συναντήσετε μια δυσκολία που δεν πρέπει να σας πτοήσει. Γενικότερα ο μήνας είναι περίοδος αλλαγών, άλλοτε φανερών και άλλοτε κρυφών. Ο χρόνος συνεργάζεται με τις επιδιώξεις σας, έστω και αν χρειαστεί μερικές φορές να αλλάξετε την πολιτική σας, ιδιαίτερα σε θέματα εργασίας και κοινωνικών σχέσεων. Οι πιο φιλόδοξοι από εσάς φροντίστε να έχετε εναλλακτικές τακτικές για αυτά που επιδιώκετε.

Παρθένος
24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Προγραμματίστε τις ενέργειές σας γι’ αυτό το διάστημα και φανείτε προνοητικοί όταν δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων που σας ενδιαφέρουν. Επίσης, μην αφήνετε στους άλλους πρωτοβουλίες που αφορούν τα συμφέροντα σας. Επαγγελματικά, όλα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα. Η νέα σελήνη στον Ταύρο στις 4 Μαΐου ορίζει μια πιο ευνοϊκή περίοδο όσον αφορά τον κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Αισθηματικά δεν έχετε ουσιαστικά προβλήματα και μπορείτε τώρα να γίνετε πιο τολμηροί ώστε να διορθώσετε κάτι που σας στεναχωρεί στη σχέση σας ή να αρχίσετε κάτι καινούριο. Ο Ερμής στον Κριό μέχρι τις 6 του μήνα σάς βοηθά να γίνετε πιο παραγωγικοί στην εργασία ή να ορίσετε το πλαίσιο των δραστηριοτήτων σας. Η υγεία και η φυσική κατάσταση απασχολούν ορισμένους από εσάς, αλλά δεν αρκεί να το σκέφτεστε χωρίς να ενεργείτε. Επιλέξτε μια δραστηριότητα που σας ταιριάζει και ξεκινήστε την εφαρμογή της.

ΖΥΓΟΣ
24 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Βρίσκεστε γενικά σε μια εποχή προόδου και εξέλιξης και είναι φυσικό οι καθυστερήσεις και οι δυσκολίες που προκαλεί η νέα σελήνη στον Ταύρο στις 4 του μήνα να σας εκνευρίσουν αρκετά. Οργανωθείτε και φανείτε εργατικοί, χωρίς να δίνετε αφορμή για σχόλια στο περιβάλλον της εργασίας ή στους ανθρώπους που σας είναι χρήσιμοι. Αισθηματικά, τίποτα σημαντικό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Μπορεί τα προβλήματα ή η συμπεριφορά του ανθρώπου σας να σας καταπιέσουν κάπως, όμως με λίγη υπομονή όλα μπορούν να διορθωθούν. Οικονομικά, οι δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα με τον Ερμή μέχρι τις 7 και την Αφροδίτη μέχρι τις 14 στον Κριό, φέρνουν έκτακτα περιστατικά και έξοδα στα οποία όμως θα αντεπεξέλθετε. Η πανσέληνος στον Σκορπιό στις 18 δίνει λύση σε κάποιο ζήτημα συνεργασίας ή σε μια οικονομική διαμάχη. Η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας σας ή κάποιο νέο απόκτημα μπορεί να σας προβληματίσει αρκετά.

Σκορπιός
23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Επαγγελματικά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους περισσότερους από εσάς αυτόν το μήνα, ιδίως αν βρίσκεστε σε νέο περιβάλλον. Μάθετε να μη χάνετε την ψυχραιμία σας αν αμφισβητήσουν την αξία σας ή προσπαθήσουν να σας φορτώσουν ένα λάθος. Αισθηματικά, τα πράγματα είναι αβέβαια με την Αφροδίτη στον Κριό μέχρι τις 14, αλλά με το πέρασμά της στον Ταύρο σας βοηθά να τακτοποιήσετε ζητήματα που χρονίζουν, κυρίως στην οικογένεια, και επίσης να ξεπεράσετε τις δυσκολίες επικοινωνίας με κάποιο από τα μέλη της. Η πανσέληνος στο ζώδιό σας στις 18 αναμοχλεύει την προσωπική σας ζωή, ενισχύει τις επιθυμίες σας και σας κάνει λίγο υπερβολικούς σε δηλώσεις και υποσχέσεις. Αποφύγετε συγκρούσεις και μην πιέζετε τους άλλους να πάρουν αποφάσεις για τις οποίες δεν είναι έτοιμοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ
23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου

Ο Μάιος μπαίνει αρκετά δυναμικά για εσάς. Ο Ερμής μέχρι τις 6 και η Αφροδίτη έως τις 14 στον Κριό προκαλούν πολλή κινητικότητα στα επαγγελματικά και τα αισθηματικά σας. Την πρώτη εβδομάδα του μήνα μπορεί να συμβούν γεγονότα τα οποία θα καθορίσουν τις εξελίξεις για τον υπόλοιπο Μάιο ή και για πολύ αργότερα. Οι πιο φιλόδοξοι ανοίγετε νέους δρόμους στη σταδιοδρομία σας, αλλά θα χρειαστεί να μην υπολογίσετε έξοδα και κούραση στην επιδίωξη των στόχων σας μέχρι και τις 14. Η πανσέληνος στον Σκορπιό στις 18 αναστατώνει τα αισθηματικά σας, δημιουργεί εμπόδια στην έκφρασή σας και ενεργοποιεί τις αμφιβολίες γύρω από ένα πρακτικό θέμα. Στον οικονομικό τομέα, να είστε αρκετά προσεκτικοί και υπομονετικοί και να μην αλλάξετε στόχους ή μεθόδους, εκεί που κάποιες γενικότερες καταστάσεις ή σκοπιμότητες παρατείνουν τον χρόνο αναμονής των εξελίξεων που σας αφορούν.

Αιγόκερως
23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Το διάστημα αυτό θα σας βοηθήσει να αναδιοργανωθείτε και να ανασυνταχτείτε. Το πρώτο δεκαπενθήμερο θα πρέπει να ακολουθήσετε παρά να καθορίσετε τις εξελίξεις, ενώ κάποιο ζήτημα γύρω από την ακίνητη περιουσία σας θα σας απασχολήσει για ακόμη μια φορά. Αισθηματικά, το δεύτερο μισό του μήνα θεωρείται ευνοϊκό για κάθε είδους επιδιώξεις. Οι ελεύθεροι βρίσκετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει αλλά πρέπει να οργανώσετε τη στρατηγική σας. Όσοι είστε σε σχέση, μπορείτε να συνεννοηθείτε καλύτερα και να ξεπεράσετε εγωισμούς και καταστάσεις που σας ταλαιπώρησαν στο πρόσφατο παρελθόν. Η πανσέληνος στον Σκορπιό στις 18 φέρνει δεύτερες ευκαιρίες στην εργασία. Η Αφροδίτη από τον Ταύρο σας βοηθά ψυχολογικά και σας προσφέρει ευκαιρίες ανανέωσης και αισιοδοξίας. Μπορείτε να παρακάμψετε κάποιες τυπικότητες και να προωθήσετε τα σχέδιά σας υπολογίζοντας την υποστήριξη των κατάλληλων ανθρώπων.

Υδροχόος
21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Τον μήνα αυτό διαισθάνεστε ότι κάτι θα αλλάξει, όμως όσο καθυστερεί η ανησυχία σας μεγαλώνει, καθώς το κενό που νιώθετε είναι δύσκολο να γεμίσει με τις κάθε είδους απασχολήσεις που έχετε επιδιώξει να αναλάβετε. Όλη αυτή η υπερένταση σας δημιουργεί μεταπτώσεις από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία. Οι δικοί σας άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν Στον αισθηματικό τομέα δεν προμηνύεται καμία σημαντική αλλαγή. Τυχόν γνωριμίες αυτής της περιόδου δεν θα καταλήξουν σε κάτι σοβαρό. Προσπαθήστε να προβλέψετε καταστάσεις που δεν αξίζουν την προσοχή και τον χρόνο σας. Η πανσέληνος στις 18 εντείνει την κούραση στην εργασία σας. Προσέξτε, διότι η έλλειψη οργανωμένης δραστηριότητας και προγραμματισμού μπορεί να σας εξαντλήσουν και να σας απομακρύνουν από τους στόχους σας. Οργανώστε τον χρόνο και τις προτεραιότητές σας!

Ιχθύες
20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Βρίσκεστε σε μια όχι και τόσο ευχάριστη περίοδο που, ευτυχώς, αμβλύνεται με την είσοδο και την παραμονή του Ερμή στον Ταύρο από τις 7 έως τις 20. Εδώ μπορείτε να επιδιώξετε βελτίωση των επαγγελματικών σας, ολοκλήρωση καθυστερημένων συμφωνιών και αναθέρμανση σχέσεων με πελάτες ή προμηθευτές. Επίσης είναι γεγονός ότι η Αφροδίτη στον Ταύρο από τις 14 του μήνα σάς προφυλάσσει από τα χειρότερα, όπως και το ότι όλα θα προχωρήσουν πιο εύκολα προς τη λύση τους μετά την πανσέληνο στον Σκορπιό στις 18. Λίγη υπομονή, λοιπόν, θα βοηθήσει. Αν κάτι δεν πάει καλά στον αισθηματικό και οικονομικό τομέα, φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μην είστε παράτολμοι σε αποφάσεις ή ενέργειες, ενώ προσπαθήστε να δείξετε κατανόηση στις ιδιοτροπίες ή τα προβλήματα του ανθρώπου που αγαπάτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ