7 αστυνομικά βιβλία με συναρπαστική πλοκή

Οι γιορτές θα μας βρουν σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο.

Elle 17 Δεκ. 18
7 αστυνομικά βιβλία με συναρπαστική πλοκή

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
της Tana French (εκδ. Μεταίχμιο)
Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτεται νεκρό στο δάσος. Ο ντετέκτιβ που θα αναλάβει την υπόθεση ήταν το αγόρι που έχασε πριν από 20 χρόνια τους φίλους του εκεί από ένα τρομερό γεγονός. Κανένας δεν γνωρίζει την ιστορία του, αλλά η έρευνα τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν του και με δυσοίωνα μυστικά.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ
του Sebastian Fitzek (εκδ. Διόπτρα)
Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, η Γιόζι πάσχει από μια ανεξήγητη ασθένεια. Στη διάρκεια μιας επίσκεψής της στον γιατρό, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της, που είναι ψυχίατρος, παλεύει με τον πόνο του, όταν μια μυστηριώδης άγνωστη που του ζητά θεραπεία δείχνει να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Η ΜΙΚΡΗ ΑΔΕΛΦΗ
της Ίζαμπελ Ασντάουν (εκδ. Ψυχογιός)
Δύο αδελφές συναντιούνται έπεια από 16 χρόνια αποξένωσης. Οι σχέσεις τους αποκαθίστανται και ξεχνούν όσα τις χώριζαν μέχρι που το μωρό της μίας χάνεται την ώρα που το πρόσεχε η άλλη. Ποια είναι τα ένοχα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια;Η

ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
του Κρίτωνα Σαλπιγκτή (εκδ. Ίκαρος)
Δυο παλιοί γνώριμοι, ένας ποιητής και ένας μαθηματικός, βρίσκονται μετά από πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ο ποιητής φέρνει στο φως μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στην Κατοχή: έναν θησαυρό που, σύμφωνα με τον θρύλο, είναι θαμμένος στη Βόρεια Ελλάδα.

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ
του Philip Kerr (εκδ. Κέδρος)
Μια δύσκολη αποστολή περιμένει τον Μπέρνι Γκούντερ, πραγματογνώμονα σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία: του αναθέτουν να ταξιδέψει στην Αθήνα και να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά ύδατα. Ο ήρωας βυθίζεται στη σκοτεινή ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στο έγκλημα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΤΦΟΡΝΤ, ΈΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ
της Jessica Fellowes (εκδ. Διόπτρα)
Η συγγραφέας και σεναριογράφος της σειράς «Downton Abbey» επανέρχεται με μια ιστορία που διαδραματίζεται το 1919. Η Λουίζα Κάνον πιάνει δουλειά ως παιδοκόμος στο σπίτι των Μίτφορντ, στην αγγλική εξοχή. Όμως, η δολοφονία μιας γυναίκας στην καμπίνα ενός τρένου εμπλέκει με κάποιον τρόπο και την ίδια στα δίχτυα του δολοφόνου. Θα δοθεί λύση στο έγκλημα;

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ
του John Verdon (εκδ. Διόπτρα)
Αναταραχές ξεσπούν στο Γουάιτ Ρίβερ όσο πλησιάζει η επέτειος θανάτου ενός μαύρου αυτοκινητιστή από την αστυνομία. Μέσα στη γενική αναταραχή, ένας αστυνομικός πέφτει νεκρός και ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ αναλαμβάνει την έρευνα για τον πυροβολισμό. Όμως μια ασύλληπτη πλεκτάνη κρύβεται πίσω από το φυλετικά πολωμένο τοπίο.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT