Joaquin Phoenix: O παθιασμένος λόγος του στα Oscar

Ήταν φαβορί και σάρωσε στις φετινές απονομές βραβείων αλλά δεν επικεντρώθηκε σε συγκινήσεις και μεγάλα λόγια. Αντίθετα απευθήνθηκε σε όλη την ανθρωπότητα καλώντας όλους μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής για ένα καλύτερο μέλλον.

Elle 10 Φεβ. 20
Joaquin Phoenix: O παθιασμένος λόγος του στα Oscar

O χαρισματικός και για πολλούς εκκεντρικός Joaquin Phoenix ήταν το μεγάλο φαβορί για το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Joker που καθήλωσε το κοινό.  Παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο όπως πολλοί είχαν προβλέψει, πίσω του άφησε τόσο εδραιωμένους όσο και ανερχόμενους σταρ όπως ο Leonardo Di Caprio και ο Adamn Driver συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεία καθ’όλη τη διάρκεια της φετινής Award season.

Αυτό όμως που ίσως εντυπωσίασε περισσότερο ήταν οι λόγοι που έβγαλε κατά την παραλαβής των βραβείων του. Όπως και στις προηγούμενες τελετές έτσι και στα Oscar, ο Phoenix εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το βήμα που του δόθηκε και για ακόμη μια φορά δεν δίστασε να “καταδικάσει” το ανθρώπινο είδος για την καταστροφή του πλανήτη, ξεφεύγοντας από τις κλασικές ευχαριστίες και τις συγκινήσεις.

Γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες καθώς και τον vegan τρόπο ζωής του, ο ηθοποιός δήλωσε με πάθος ότι ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει τους πολέμους, να πάψει να εκμεταλλεύεται φυσικούς πόρους και να κάνει στροφή σε διατροφικές συνήθειες πιο φιλικές προς τα ζώα, τονίζοντας μάλιστα την κακομεταχείριση των ζώων στην βιομηχανία τροφίμων.Έκλεισε τον παθιασμένο λόγο του με έναν στίχο από τον τότε 17άχρονο αδερφό του, River: “Run to the rescue with love and peace will follow” (“Τρέξε με αγάπη να διασώσεις και η ειρήνη θα ακολουθήσει”).

Δείτε ένα απόσπασμα από το λόγο του εδώ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT