ELLE NOW: Τι δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Ιούλιο

Η πολιτιστική agenda που πρέπει να μελετήσεις πριν κλείσεις εισιτήρια για διακοπές.

Elle 09 Ιουλ. 24
ELLE NOW: Τι δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Ιούλιο

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
To Αναψυκτήριο της διαρκώς ανήσυχης Αργυρώς Χιώτη είναι από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν τον Ιούλιο στην Πειραιώς 260 (23-25/7). Η Επίδαυρος μας καλεί για την Ορέστεια του Αισχύλου (12-13/7) σε σκηνοθεσία του σημαντικού Θεόδωρου Τερζόπουλου. Στις 27/7 θα κλείσουμε θέση για το Hecuba, not Hecuba, την πολύτιμη σύμπραξη του κορυφαίου θιάσου Comédie-Française και του πολυσυζητημένου Πορτογάλου σκηνοθέτη και νέου διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν Tiago Rodrigues.

ELLE NOW

ELLE NOW

Μη χάσετε

Ανακαλύψτε τη δουλειά της καταξιωμένης Ελληνίδας χορογράφου, χορεύτριας και μουσικού Κατερίνας Ανδρέου. Το Bless this Mess (23-25/7) είναι το πρώτο της ομαδικό έργο, μέσα από το οποίο εξερευνά αν η αίσθηση αστάθειας και ανησυχίας που μας κατακλύζει μπορεί να μετατραπεί σε δημιουργικό εργαλείο.

Poor Things: Τα κοστούμια

Στο Μουσείο Μπενάκη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά δώδεκα από τα πρωτότυπα, χειροποίητα κοστούμια της βραβευμένης με Όσκαρ και BAFTA
ενδυματολόγου Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως αυτά φορέθηκαν, μεταξύ άλλων, από τους Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef. Έως 29/9.

ELLE NOW

TV

Επέστρεψε στην καρδιά του καλοκαιριού η δεύτερη σεζόν του House of the Dragon (HBO), η spin-off σειρά του Game of Thrones, που υπόσχεται μέσα από δολοπλοκίες, συγκρούσεις, μυστικά και έρωτες να κλιμακώσει την ένταση στο Westeros.

ELLE NOW

Cindy Sherman: Τα πρώτα έργα

Περισσότερες από εκατό πρώιμες δημιουργίες της σπουδαίας Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Cindy Sherman παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η Sherman, κινούμενη μεταξύ της τέχνης της φωτογραφίας και την περφόρμανς, μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες απαθανατίζοντας τον εαυτό της. Αντλεί έμπνευση από την αναπαραγωγή γυναικείων εικόνων και στερεοτύπων από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τις διαφημίσεις, όπως η μοιραία γυναίκα, το κορίτσι καριέρας, η νοικοκυρά, ασκώντας κριτική στους παραδοσιακούς ρόλους και στην ταυτότητα των φύλων. Έως 4/11.

ELLE NOW

Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, παρουσιάζει την τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης αλλά και της βαρβαρότητας, Βάκχες του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (2-3/8) σε σκηνοθεσία του ιδιαίτερα δραστήριου τα τελευταία χρόνια Θάνου Παπακωνσταντίνου. Η παράσταση αναμένεται το φθινόπωρο και σε σκηνές της Αττικής.

ELLE NOW

Dance Festivals

Πιο έμπειρο, πολιτικό και πολυσυλλεκτικό από ποτέ είναι φέτος το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (12-21/7). Τη χορευτική σκυτάλη θα πάρει το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania (20-31/7) που συνεχίζει να εξελίσσεται σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον για νέους χορευτές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και για έργα πολυταξιδεμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα. Δείτε τα προγράμματα των φεστιβάλ στο kalamatadancefestival.gr και dancedays.gr αντίστοιχα.

ELLE NOW

Δωρεάν σινεμά για όλους

To 14ο Athens Open Air Film Festival έως τον Σεπτέμβριο θα γεμίσει την Αθήνα με προβολές κλασικών και πολυαγαπημένων ταινιών για να δροσίσει και φέτος τις καλοκαιρινές νύχτες μας. Το ίδιο θα συμβεί και στην πλατεία του Παρθενώνα Χαλκιδικής με το 9ο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο Χωριό, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, που θα χαρίσει κινηματογραφικές ανάσες δροσιάς κάτω από τ’ αστέρια.

ELLE NOW

ELLE NOW

Έκθεση

Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παρουσιάζει το 4ο και τελευταίο μέρος του κύκλου εκθέσεων της σειράς Κι Αν οι Γυναίκες Κυβερνούσαν τον Κόσμο, από το οποίο ξεχωρίζουν η ατομική έκθεση της γνωστής Ιρανής ζωγράφου Tala Madani, μια νέα εγκατάσταση της Εύας Στεφανή και τα έργα της Γαλλομαροκινής εικαστικού Bouchra Khalili που θα κερδίσουν τον σεβασμό σας. Έως τον Νοέμβριο του 2024.

ELLE NOW

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT