ELLE NOW: Η πολιτιστική agenda για τον Απρίλιο κρύβει θησαυρούς

Τι δεν πρέπει να χάσεις αυτό τον Απρίλιο.

Elle 01 Απρ. 24
ELLE NOW: Η πολιτιστική agenda για τον Απρίλιο κρύβει θησαυρούς

Fashion Book: DIOR

Το βιβλίο Dior Scarves. Fashion Stories (εκδ. Thames & Hudson), με την υπογραφή της Maria Luisa Frisa, εξερευνά την έμπνευση πίσω από τα μεταξωτά φουλάρια και τον ρόλο τους στον θρυλικό οίκο, από την εποχή του Christian Dior μέχρι σήμερα.

Απρίλιο

Απρίλιο

Φεστιβάλ: Το 24ο Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το καθιερωμένο ανοιξιάτικο σινεφίλ ραντεβού μας φέτος θα λάβει χώρα το διάστημα 2-10/4. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το αφιέρωμα στο Παρίσι που, 100 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, μας προσκαλεί να (ξανα)ανακαλύψουμε την Πόλη του Φωτός. festivalfilmfrancophone.gr

Απρίλιο

Μη χάσετε: 

Το Τοτέμ (11/4) είναι μια τρυφερή ταινία ενηλικίωσης με ηρωίδα τη μικρή Σολ. Μέσα από τα δικά της μάτια παρακολουθούμε τις προετοιμασίες ενός πάρτι που διοργανώνεται για τον πατέρα της. Ένα πάρτι που γιορτάζει τη ζωή, τη στιγμή που φιλιέται με τον θάνατο και την απώλεια.

Απρίλιο

Θέατρο: Ονειρόδραμα

Η Γεωργία Μαυραγάνη μεταφέρει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το έργο του August Strindberg, Ονειρόδραμα. Ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της κόρης του θεού Αγνής, από τη στιγμή που κατεβαίνει στη Γη για να γνωρίσει την ανθρώπινη φύση. Μέσω αυτής, αναρωτιέται γιατί υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί είναι έτσι φτιαγμένος ο κόσμος.

Απρίλιο

Women of the World Athens 2024

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο για γυναίκες, θηλυκότητες και nonbinary άτομα επιστρέφει με ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια ενδυνάμωσης, αναγνώσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, mentoring sessions και πολλά άλλα. Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από 6 έως 8 Απριλίου 2024.

Απρίλιο

La Biennale: Η ελληνική συμμετοχή

Το Ξηρόμερο/Dryland θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 60ή Διεθνή Έκθεση Τέχνης στη Βενετία (20/4 – 24/11). Πρόκειται για ένα αγροτικό μηχάνημα άρδευσης το οποίο συντονίζει σε πραγματικό χρόνο τον ήχο, την κινούμενη εικόνα και τον φωτισμό της εγκατάστασης. Αντλεί έμπνευση από τα πανηγύρια της ηπειρωτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της περιοχής του Ξηρομέρου στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο δανείζει τον τίτλο στο έργο. Επιμελητής της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Πάνος Γιαννικόπουλος.

Απρίλιο

Χορός

Οι Batsheva Ensemble, ένα από τα πιο επιδραστικά σύνολα σύγχρονου χορού παγκοσμίως, έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν το Last Work, μια χορογραφία-εξερεύνηση για το πώς η τρυφερότητα μπορεί να επιβιώσει μέσα σε περιβάλλοντα εξουσίας. 12-14/4.

Απρίλιο

Κλείστε εισιτήριο…

…για τη νέα ιδιότυπη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Στο Lapis Lazuli συνυπάρχουν το γκροτέσκο, το κωμικό και το τρομακτικό με σκοπό να παράξουν ένα έργο στα όρια της περφόρμανς, του χορού και των εικαστικών τεχνών. 4-21/4.

Απρίλιο

Music: Πατήστε Play

Τι να ακούσετε αυτή την άνοιξη; Το αισθαντικό Phasor του Helado Negro, ο οποίος ποζάρει ερμηνευτικά με αυθορμητισμό. Αν θέλετε κάτι σχεδόν τελετουργικό, ανακαλύψτε τον δίσκο Qasr της Sheherazaad.

Απρίλιο Απρίλιο

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT