Halston: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πολυαναμενόμενη limited σειρά του Netflix

Μια limited σειρά 5 επεισοδίων αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα του διάσημου σχεδιαστή Roy Halston Frowick κάνει πρεμιέρα στις 14 Μαΐου στο Netflix.

Σοφία Δρούγκα 14 Μαΐ. 21
Halston: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πολυαναμενόμενη limited σειρά του Netflix

Στην iconic καριέρα και την πολυτάραχη γεμάτη διασκέδαση ζωή του σχεδιαστή Halston, βασίζεται η πολυαναμενόμενη ομώνυμη limited σειρά του Netflix που μόλις έγινε διαθέσιμη.

Με παραγωγό τον Ryan Murphy -γνωστός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός που έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στη δημιουργία σειρών όπως το Glee, Americam Horror Story και Pose-, και πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor που ενσαρκώνει με ζήλο τον Halston η σειρά αυτή μας κινεί το ενδιαφέρον. Ακολουθεί τον θρυλικό σχεδιαστή που έγινε ευρέως γνωστός για τα signature κλασικά Αμερικάνικα αθλητικά σχέδιά του, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και ’80 καθώς η φήμη του εκτινάχθηκε στα ύψη μαζί με τα διάσημα πάρτυ που διοργάνωνε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Studio 54 στη Νέα Υόρκη.

Στη σειρά περιλαμβάνονται και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της δεκαετίας αυτής που βρίσκονταν στον στενό κύκλο του σχεδιαστή ως φίλοι και συνεργάτες, όπως η Liza Minnelli και η Elsa Peretti. Εμείς προετοιμαστήκαμε πλήρως για την σειρά και σας παρουσιάζουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ιστορία του σχεδιαστή και του brand, το cast και τις πολυαναμενόμενες αντιδράσεις του κοινού και της οικογένειάς του.

Halston

Ποιος ήταν ο Halston;

O Roy Halston Frowick ήταν ένας από τους σχεδιαστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αμερικανική μόδα του 20ου αιώνα. Τα σχέδιά του καθόρισαν την disco εποχή της δεκαετίας του ’70, όπου τα κομψά αλλά παράλληλα σέξι φορέματά του έγιναν το μήλο της έριδος για τα κορίτσια της εποχής. Αυτό που αγαπούσαν κυρίως ήταν τα θρυλικά “Halston dresses” με το signature κόψιμο και το ανάλαφρο ύφασμα που κολλάκευε κάθε γυναικείο σώμα.

Εκτός από το σχεδιαστικό του ταλέντο, ο Halston ήταν επίσης γνωστός για τα περίφημα πάρτυ που είτε διοργάνωνε ή έπαιρνε μέρος κλέβοντας φυσικά τις εντυπώσεις. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης και περνούσε πολλά ξέφρενα βράδια στο διάσημο Studio 54, ενώ διοργάνωνε επίσης τις δικές του fancy εκδηλώσεις στο αρχοντικό του στο Upper East Side της πόλης. Ο μύθος του brand του, αλλά και του ίδιου ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό από το το ότι μια ομάδα μοντέλων ονόματι “Halstonettes”, οι οποίες κυκλοφορούσαν πάντα μόνο με δικά του ρούχα.

halston

Η αυτοκρατορία της μόδας που έχτισε ο Halston γνώρισε μια γρήγορη ανάπτυξη στις 2 δεκαετίες αυτές (1970-1980) αφού δεν βασίστηκε μόνο στο σχεδιασμό ρουχισμού, αλλά επεκτάθηκε και σε αξεσουάρ, γούνες, αποσκευές και καλλυντικά. Η πολυτάραχη ζωή και το πάθος του για διασκέδαση στάθηκε δυστυχώς εμπόδιο στην καριέρα του αφού απομακρύνθηκε από την ίδια του την εταιρεία το 1984 και του απαγορεύθηκε να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας το όνομά του. Ο Halston πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο της ομώνυμης εταιρείας του, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέθανε το 1990 σε ηλικία 57 ετών μετά από μάχη με έναν τύπο καρκίνου που σχετίζεται με το AIDS, το σάρκωμα του Kaposi.

https://www.instagram.com/p/COBJDLhFLlf/

 

Ποιο θα είναι το cast της σειράς;

Εκτός από τον ίδιο τον Halston- τον οποίον ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Ewan McGregor- η νέα σειρά του Netflix περιλαμβάνει και πολλές άλλες influential προσωπικότητες της εποχής. Στη σειρά συμμετέχει η Krysta Rodriguez στο ρόλο της Liza Minnelli, μια από τις πιο στενές φίλες του Halston που πολύ συχνά φορούσε τα ρούχα του. Ακόμη μια στενή φίλη του Halston η εκλιπούσα Elsa Peretti, δημιουργός και σχεδιάστρια των κοσμημάτων Tiffany &Co, την οποία ενσαρκώνει η Rebecca Dayan.

halston

Άλλοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον Victor Hugo, τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Halston, τον οποίο ενσαρκώνει ο Gian Franco Rodriguez. Τον Joe Eula, εικονογράφος μόδας και πρώην δημιουργικός σκηνοθέτης Halston, από τον David Pittu. Την Eleanor Lambert, ιδρύτρια του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής, από την Kelly Bishop και την σχεδιάστρια μόδας Anne Klein, από την Elena McGhee, μεταξύ άλλων χαρακτήρων.

Ποια είναι η αναμενόμενη ανταπόκριση που θα έχει η σειρά;

Αν και η ανυπομονησία είναι μεγάλη για αρκετούς σχετικά με τη νέα σειρά, η οικογένεια του Halston έχει ήδη εκφραστεί αρνητικά και μάλιστα έχει δηλώσει πως δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη τους από το Netflix ή την εταιρεία παραγωγής για τη δημιουργία της σειράς εξαρχής.

«Προσέγγισαν μερικούς ανθρώπους από τον “εσωτερικό κύκλο”, αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι», δήλωσε η Lesley Frowick, μία από τις έξι ανιψιές του Halston, σε μια συνέντευξη στο WWD. «Δεν μας πλησίασαν καθόλου, οπότε πρόκειται για μια μη εξουσιοδοτημένη σειρά για τη ζωή του θείου μου η οποία περιέχει μυθοπλαστικά στοιχεία”

Η Frowick δήλωσε ότι η δουλειά και το ταλέντο του θείου της έχει παραμεριστεί από τις νύχτες διασκέδασης και τα πάρτυ στο Studio 54. Είπε επιπλέον ότι ο Halston ήταν «παντρεμένος με τον μεσίτη του» και χρησιμοποίησε μέρη όπως το Studio 54 για την προώθηση της επωνυμίας του.

halston

«Έπρεπε να είσαι 300 τοις εκατό αφοσιωμένος στη δουλειά σου και αυτός ήταν», είπε. «Είχε πάντα ένα σκίτσο. Σκεφτόταν πάντα την επόμενη συλλογή, την επόμενη τάση. Αν και δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη «τάση», επειδή πίστευε ότι η λέξη αυτή έβαζε τα πράγματα σε ένα χρονικό πλαίσιο. Ήθελε τα σχέδια του να είναι διαχρονικά και ήταν. Ένα φόρεμα Halston μπορεί να φορεθεί ακόμη και σήμερα. ”

Όταν ρωτήθηκε αν θα αναλάβει νομική δράση κατά της σειράς, η Frowick είπε: «Δεν θέλω να το συζητήσω. Πάντα λέω, «Τι θα έκανε ο Halston;» Και εκείνος θα έλεγε, «Σηκωθείτε»!

Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς “Halston” που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στο Netflix.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT