Βίντεο: Πώς θα πετύχεις σύσφιγξη στο πιο δύσκολο σημείο

Μάθε πώς θα μεταμορφώσεις τους μηρούς σου ώστε να μην έχουν ίχνος χαλάρωσης χωρίς νυστέρι.

Elle 12 Ιουν. 19
Βίντεο: Πώς θα πετύχεις σύσφιγξη στο πιο δύσκολο σημείο

Φωτό: Gemma Booth

Οι μηροί είναι από τις περιοχές που παρουσιάζουν πιο εύκολα χαλάρωση συγκριτικά με άλλες. Την παρατηρούμε ακόμα και σε νέους ανθρώπους και οι λόγοι είναι γενετικοί αλλά και η απουσία άσκησης και η κακή διατροφή. Φυσικά, καθώς μεγαλώνουμε, οι μηροί είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην εμφάνιση της κατάστασης αυτής. Τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Ξεκίνα με γυμναστική για έσω μηρούς

Μπορείς να αρχίσεις με στοχευμένες ασκήσεις ακολουθώντας ένα από τα προγράμματα που προτείνουν οι personal trainers. Για παράδειγμα, οι ασκήσεις με λάστιχα τονώνουν τους μυς της περιοχής, αλλά και το κολύμπι είναι μια ιδανική άσκηση που προσφέρει σφριγηλότητα.

Μάθε για τις θεραπείες αισθητικής ιατρικής

Μικρής και μέτριας βαρύτητας προβλήματα: Αν η χαλάρωση και πιθανόν η εναπόθεση λίπους δεν είναι τόσο εκτεταμένα, η πλαστικός χειρουργός Δρ Σεφέρη – Δανιήλ προτείνει συνεδρίες με ειδικά μηχανήματα (λέιζερ, ραδιοσυχνότητες, υπερήχους κ.ά.) που κάνουν σύσφιγξη και λιπόλυση, σε συνδυασμό με ενέσιμη μεσοθεραπεία (πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό, ένζυμα κ.ά.), που ενεργοποιεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Εναλλακτικά,  μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία συνδυαστικά με κάποιο μηχάνημα.

«Τα μηχανήματα αναδιαμορφώνουν πραγματικά ανώδυνα τα σημεία χαλάρωσης του σώματος και δίνουν πολύ καλό περίγραμμα, χωρίς ατέλειες. Όταν το πρόβλημα είναι πιο έντονο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και νήματα ενίσχυσης του κολλαγόνου. Σε ακόμη πιο έντονα προβλήματα μπορεί να γίνει τοπική λιποαναρρόφηση με συσκευή υπερήχων ή λέιζερ ή κλασική λιποαναρρόφηση με κάνουλες, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα», εξηγεί η Δρ Σεφέρη – Δανιήλ. Οι παραπάνω θεραπείες διενεργούνται στο ιατρείο, με ή χωρίς τοπική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 4-6-8 συνεδρίες, με ένα μεσοδιάστημα 7-15-20 ημερών, ανάλογα με την περίπτωση.

Μεγάλης βαρύτητας προβλήματα: Σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους, όπως μετά από βαριατρικές επεμβάσεις, όπου η ανόρθωση με τις μη επεμβατικές μεθόδους δεν μπορεί να επιτευχθεί, ο γιατρός στρέφεται στην αποκατάσταση της αντιαισθητικής περίσσειας δέρματος και χαλάρωσης με το κυκλοτερές λίφτινγκ μηρών (τομή γύρω από το μηρό) που είναι μια χειρουργική διαδικασία. Αν ταυτόχρονα υπάρχει και αυξημένο τοπικό λίπος, μέσω της τομής μπορεί να γίνει και αφαίρεση λιπώδους ιστού.
Το λίφτινγκ μηρών γίνεται με γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία και απαιτεί 1-2 διανυκτερεύσεις στην κλινική. Το μετεγχειρητικό στάδιο διαρκεί 30-40 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο απαιτείται η χρήση ειδικού κορσέ. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT