Ξεχνάς; Αντί για post-it κάνε αυτό

Οι επιστήμονες βρήκαν ένα καλύτερο εργαλείο για να τονώσουμε τη μνήμη μας.

Elle 27 Δεκ. 18
Ξεχνάς; Αντί για post-it κάνε αυτό

Φωτογράφος: Θανάσης Κρίκης

Την επόμενη φορά που δεν θέλεις να ξεχάσεις κάτι, όπως ένα ραντεβού ή μια υποχρέωση που έχεις, μην γράψεις σημείωμα. Μια καινούρια μελέτη δείχνει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και αυτός δεν είναι άλλος από το να σχεδιάζουμε αυτό που θέλουμε να θυμόμαστε!

Το να δημιουργούμε μια εικόνα αυτού που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε γυμνάζει καλύτερα τον εγκέφαλο, αναγκάζοντάς τον να επεξεργαστεί οπτικές πληροφορίες, να μεταφράσει την εικόνα σε λέξεις, ενώ έτσι ασκούνται πολλές γνωστικές λειτουργίες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες, καθώς φάνηκε ότι τόσο νέοι όσο και ηλικιωμένοι συμμετέχοντες θυμόντουσαν καλύτερα λέξεις το νόημα των οποίων απεικόνισαν και λιγότερο εκείνες που έγραψαν.

Όπως ανέφερε η Melissa Meade, μια από τις συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Experimental Aging «πιστεύουμε ότι αυτή η πολυδιάστατη προσέγγιση ωφελεί τη μνήμη και τον εγκέφαλο». Αντί λοιπόν να γράψεις τη λίστα με ψώνια με λόγια, σχεδίασε αυτά που θέλεις και έχεις ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη μνήμη σου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT