Φακές με τραγανό προσούτο

200 γραμμ. φακές

2 πατάτες

1 σέλινο

1/2 καρότο

1 φύλλο δάφνης

4 φέτες προσούτο

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Elle 01 Νοε. 11
Φακές με τραγανό προσούτο

1. Ψιλοκόβετε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Τα ρίχνετε όλα σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το φύλλο δάφνης. Αφήνετε να πάρουν βράση για 3΄-4΄.

2. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζετε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις φακές, μαζί με 1,2 λίτρα νερό και αλατοπίπερο και βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 40΄ συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.

3. Κόβετε το ζαμπόν σε λωρίδες, τις τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο γκριλ για 5΄, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με το τραγανό ζαμπόν.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT