Γαριδοσαλάτα με ραπανάκι και σάλτσα horseradish

1 κ. μικρές γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες

2 κ.σ. φακές βρασμένες

100 γραμμ. τυρί φέτα

2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο (έτοιμο σε κονσέρβα)

1 κρεμμύδι

8 ραπανάκια

2 κλωναράκια άνηθος

1 κ.σ. σάλτσα horseradish

3 κ.σ. χυμός από πράσινο λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Γαριδοσαλάτα με ραπανάκι και σάλτσα horseradish

1. Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5΄. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

2. Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε τον άνηθο, τον στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τον ψιλοκόβετε. Πλένετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε.

3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα horseradish, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

4. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις γαρίδες, το καλαμπόκι,το ξερό κρεμμύδι, τα ραπανάκια, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις βρασμένες φακές. Προσθέτετε τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τη φέτα τριμμένη σε κομματάκια και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 20΄ πριν σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT