Πεϊνιρλί με μοτσαρέλα και βασιλικό

400 γραμμ. ζύμη για πίτσα

200 γραμμ. σάλτσα ντομάτας

4 φρέσκα κρεμμύδια

500 γραμμ. μοτσαρέλα σε μπαστούνι

125 γραμμ. μανιτάρια

2 ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

10 πλατιά φύλλα βασιλικού

Elle 02 Νοε. 11
Πεϊνιρλί με μοτσαρέλα και βασιλικό

1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210ο C. Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου.

3. Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια, τα μανιτάρια και τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε το βασιλικό.

4. Απλώνετε τη ζύμη, την κόβετε σε έξι κομμάτια και τοποθετείτε από τρία σε κάθε ταψί. Στρώνετε από πάνω σε σειρά τα κρεμμύδια, τη σάλτσα ντομάτας και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ραντίζετε όλη την επιφάνεια κάθε πίτσας με ελαιόλαδο. Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες τους και τις διπλώνετε με τα δάχτυλα.

5. Ψήνετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο για 15΄ και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT