Σούπα με μύδια και γάλα καρύδας

1 κιλό φρέσκα μύδια

1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 1,5 εκ.

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 μάνγκο όχι πολύ ώριμο

1 κ.γ. καυτερή πιπεριά τριμμένη

20 φύλλα φρέσκο κόλιαντρο

1 κουτί γάλα καρύδας

3 κ.σ. ζωμό καπνιστού ψαριού (θα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ ή σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα )

1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα με μύδια και γάλα καρύδας

1. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το τσιγαρίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το κόβετε σε λεπτές φέτες.

2. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα καρύδας με το κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, το τζίντζερ και το ζωμό καπνιστού ψαριού αραιωμένο με 2 ποτήρια νερό και πιπέρι. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει.

3. Καθαρίζετε τα μύδια ξύνοντας το κέλυφός τους με μαχαίρι και αφαιρώντας τα μουστάκια τους. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, τα αχνίζετε περίπου για 3΄-4΄ και πετάτε όσα δεν ανοίξουν. Αφαιρείτε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά, την πλένετε και την ψιλοκόβετε. Μόλις πάρει βράση η σούπα, ρίχνετε μέσα τα μύδια και την πιπεριά και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄. Στο τέλος του μαγειρέματος, πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα κόλιαντρο και το μάνγκο κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT