5 φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά από το μπαλκόνι σου

Σε τσιμπάνε συνέχεια; Ορίστε η λύση!

Elle 22 Ιουν. 22
5 φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά από το μπαλκόνι σου

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στους ιπτάμενους εχθρούς αλλά και σε όλα αυτά τα αντικουνουπικά προϊόντα που αναγκαζόσουν να χρησιμοποιήσεις ακόμη και αν θεωρούσες την μυρωδιά τους ανυπόφορη. Τα κουνούπια ίσως και να αποτελούν τα πιο ενοχλητικά έντομα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπη το καλοκαίρι, κυρίως αν είσαι «γλυκοαίματη».

Η καταπολέμηση των κουνουπιών μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο, χωρίς την απαραίτητη χρήση χημικών προϊόντων. Καθώς τα έτοιμα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ένα τοξικό που ονομάζεται DEET και είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος.

Αν είσαι και εσύ μια από μας που υποφέρουμε από τα άπειρα τσιμπήματα κουνουπιών τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Συνέχισε την ανάγνωση γιατί σου έχουμε μερικά φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά!

5 Φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Σιτρονέλα

Η Σιτρονέλα είναι ένας πολυετής ποώδης θάμνος. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό (αντέχει σε θερμοκρασίες από 0-40 οC. Τα φύλλα του είναι αρκετά αρωματικά (άρωμα λεμονιού), έχουν παλαμοειδές σχήμα και είναι χνοώδη. Μπορεί να φυτευτεί σε παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει και ποικιλίες με δίχρωμα φύλλα.

Ανακάλυψε τα υπόλοιπα φυτά στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT