Υλικά:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένo σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
4 χούφτες μικρά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι baby
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια και να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε το σκόρδο, τις λιαστή ντομάτες και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε και το αλεύρι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Ρίξτε αργά το ζωμό κοτόπουλου, μισό και μισό, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μετά προσθέστε τα linguini και σιγοβράστε. Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη παρμεζάνα και το σπανάκι. Ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί και το σπανάκι.