Αν έχει μείνει τσουρέκι μπορείς να κάνεις ένα εκμέκ, αν όμως έχουν μείνει μελομακάρονα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει μία συνταγή για cheesecake με βάση τα μελομακάρονα που έχουν περισσέψει και εμείς ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
Υλικά:
Για τη βάση
250 γραμ. μελομακάρονα
80 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα cheesecake
250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
450 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
10 γραμ. κορν φλάουρ
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο 4moms.gr
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!