Comfort Food: 5 πανεύκολες συνταγές για γεύματα αγάπης και θαλπωρής

Στις μαζώξεις με οικογένεια και φίλους το comfort food θα τους κάνει όλους χαρούμενους.

Elle 24 Οκτ. 22
Comfort Food: 5 πανεύκολες συνταγές για γεύματα αγάπης και θαλπωρής

Κεντρική Φωτογραφία – Φωτογράφος: DELPHINE CONSTANTINI, Styling: MELANIE MARTIN, COMPILATED: VIRGINIE DOLATA, MANON BEYNET, LOU DE LAUW

Comfort Food πάει να πει το φαγητό που μοιάζει με χάδι της μαμάς, σαν να σε σκεπάζει κάποιος με μια κουβέρτα για να πάρεις ένα μεσημεριανό υπνάκι, μια αγκαλιά. Είναι το φαγητό που σε χροταίνει αλλά και ταυτόχρονα σε κάνει χαρούμενο γιατί σου ξυπνά μνήμες και είναι αναπολογητικά λαχταριστό. Σου βρήκαμε τις 5 comfort food συνταγές που θα φέρουν δάκρυα συγκίνησης στα μάτια των συνδαιτημόνων σου.

Πίτσα με ψωμί

comfort food

ΓΙΑ 4 KOMMATIA – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5’ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20’

ΥΛΙΚΑ
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα · 1
βαζάκι σάλτσα ντομάτας · 2 φέτες ζαμπόν
κομμένες σε κομμάτια · 2 μπάλες μοτσαρέλα ή
150 γραμμ. τυρί τριμμένο · Ελαιόλαδο · Ρίγανη
· Φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.
2. Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις φέτες του ψωμιού και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
3. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε το ζαμπόν, το τυρί και τη ρίγανη. Πασπαλίζετε με τα φύλλα βασιλικού και ραντίζετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
4. Ψήνετε στον φούρνο.

Ρολά Croque – Monsieur

comfort food

ΓΙΑ 4 KOMMATIA – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10’ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10’-15’

ΥΛΙΚA
4 φέτες ψωμί του τοστ
· 2 φέτες ζαμπόν · 4 τετράγωνες
φέτες Έμενταλ · 2 αυγά
χτυπημένα · 1 μπολ φρυγανιά ή
ψωμί τριμμένο · Αλάτι · Πιπέρι
· Φυτικό λάδι

ΕΚΤEΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και αλατοπιπερώνετε.
2. Με έναν πλάστη πλαταίνετε τις φέτες του ψωμιού.
3. Βάζετε σε καθεμία 1/2 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί. Τις τυλίγετε σε ρολά και τις βουτάτε πρώτα στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά.
4. Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα ρολά για περίπου 7’ μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
5. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Εύκολο burger

comfort food

ΓΙΑ 1 ΚΟΜΜΆΤΙ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10’ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10’

ΥΛΙΚA
1 μεγάλη ντομάτα · 1 μπιφτέκι
(περίπου 150 γραμμ.) · 1 κ.σ. τυρί
ρικότα · 1 κ.σ. πέστο · 1/2 αβοκάντο
κομμένο σε λεπτές φέτες · Αλάτι ·
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβετε την ντομάτα στη μέση.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ρικότα με το πέστο και απλώνετε το μείγμα στο ένα κομμάτι της ντομάτας. Προσθέτετε τις φέτες αβοκάντο.
3. Σε ένα σκεύος ψήνετε το μπιφτέκι για 5’ από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε.
4. Τοποθετείτε το μπιφτέκι πάνω από το αβοκάντο και καλύπτετε το burger με το άλλο κομμάτι της ντομάτας.

Λαζάνια με ρικότα & σπανάκι

comfort food

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15’ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45

ΥΛΙΚΑ
400 γραμμ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο) · 1 σκελίδα
σκόρδο ψιλοκομμένη · 300 γραμμ. τυρί ρικότα · 1 αυγό
· 8 φύλλα λαζάνια · 180 γραμμ. τυρί τριμμένο · Ελαιόλαδο
· Αλάτι · Πιπέρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 70ml γάλα · 50 γραμμ.
βούτυρο · 5 κ.σ. αλεύρι · 1 πρέζα μοσχοκάρυδο · Αλάτι
· Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ρικότα με το αυγό, αλατοπιπερώνετε και τα ενσωματώνετε στο σπανάκι.
4. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Ρίχνετε σταδιακά το γάλα (να είναι χλιαρό) και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
5. Σε ένα ταψί απλώνετε μια στρώση μπεσαμέλ. Από πάνω τοποθετείτε τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να καλυφθεί το ταψί, και βάζετε άλλη μια στρώση μπεσαμέλ. Ρίχνετε λίγο από το μείγμα με το σπανάκι, τοποθετείτε άλλη μια στρώση λαζάνια και καλύπτετε με μπεσαμέλ. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και ολοκληρώνετε με λαζάνια.
6. Ψήνετε στον φούρνο για 35’

Βελουτέ κολοκύθας με καρύδα

comfort food

ΓΙΑ 4 ΜΠΟΛ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10’ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30

ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα · 1 μεγάλη πατάτα · 1 κρεμμύδι · 1 κύβος ζωμός κότας
· 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (περίπου 200ml) · 2 κλωνάρια φρέσκος
κόλιανδρος · Αλάτι · Πιπέρι · Κολοκυθόσποροι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε και καθαρίζετε την κολοκύθα και τη βράζετε για περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσει.
2. Αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Καθαρίζετε την πατάτα και το κρεμμύδι, τα κόβετε στα 4. τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα με λίγο νερό μαζί με τον κύβο κότας, σκεπάζετε το σκεύος και τα βράζετε για 30’. Τα σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν.
4. Λιώνετε τα λαχανικά και την κολοκύθα και τα ανακατεύετε με την κρέμα καρύδας (κρατάτε λίγη για το σερβίρισμα). Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγα φύλλα κόλιανδρου και ανακατεύετε ξανά. Αν θέλετε το βελουτέ πιο αραιό, προσθέτετε λίγο από το νερό βρασίματος.
5. Σερβίρετε το βελουτέ γαρνίροντάς το με την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, τον κόλιανδρο και τους κολοκυθόσπορους.

COOK BOOK

comfort food

Οι συνταγές προέρχονται από το νέο βιβλίο της σεφ Monelle, On Cuisine en Famille (Μαγειρεύουμε οικογενειακά εκδ. Solar). Αυτές ετοιμάζει για τα δύο παιδιά της (ή μαζί με αυτά), τη Michelle 17 ετών και τον Marlon 20 ετών, αλλά και για τον σύζυγό της. Η Monelle είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια στα social media. Ο λογαριασμός της @not_so_superflu στο TikTok έχει σχεδόν 812 Κ ακολούθους. Η Γαλλίδα influencer τώρα μοιράζεται τις συνταγές της στο πρώτο της βιβλίο. «Έβαλα την καρδιά μου σ’ αυτή την έκδοση, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Υπάρχουν 80 συνταγές εδώ, από ορεκτικά μέχρι γλυκά. Επίσης λαχανικά αλλά και κάποια από τα αγαπημένα μου απλά, καθημερινά πιάτα που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου. Στο σπίτι μας η κουζίνα έχει διαρκώς κόσμο». On Cuisine en Famille, by Monelle @not_so_superflflu, εκδόσεις Solar

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: DELPHINE CONSTANTINI, STYLING: MELANIE MARTIN, COMPILATED: VIRGINIE DOLATA, MANON BEYNET, LOU DE LAUW

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT