Υλικά:
Καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 αβοκάντο ψιλοκομμένοι
Υλικά για dressing
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 Ξύδι μηλίτη της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon
χυμός από 1 ασβέστη
Aλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Χτύπησε ελαφρά τα υλικά για το dressing.
Πρόσθεσε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιμένει μέχρι να αρχίσει να βράζει. Πρόσθεσε το καλαμπόκι ξεφλουδισμένο και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, περιστρέφοντας για να μαγειρευτεί σε όλες τις πλευρές.
Ζέστανε τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Πέρασε ελαφρά το καλαμπόκι με ελαιόλαδο και τοποθέτησε το στη σχάρα για λίγα λεπτά, περιστρέφοντάς το καθώς μαγειρεύεται, μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές.
Άφησε το καλαμπόκι να κρυώσει και μετά κόψε το καλαμπόκι. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα συστατικά της σαλάτας και ρίξε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας. Στο τέλος ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.