6 υπέροχες ιδέες για να εντάξεις την τηλεόραση στο σαλόνι σου με τον πιο σωστό τρόπο

Το αιώνιο ερώτημα «Που να βάλω την τηλεόραση;» παίρνει τελικά απάντηση.

Elle 15 Φεβ. 22
6 υπέροχες ιδέες για να εντάξεις την τηλεόραση στο σαλόνι σου με τον πιο σωστό τρόπο
Cover photo: @heycheese.tw

Η τηλεόραση είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν ένα σαλόνι, ειδικά όταν μιλάμε για τα ελληνικά σπίτια, όπου το σαλόνι είναι ένα μέρος τόσο για την υποδοχή επισκεπτών όσο και για την απόλαυση της ξεκούρασης και του ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να τοποθετήσουμε τον εξοπλισμό της, ο οποίος ποικίλλει σε μέγεθος, και κυρίως να τον συνδυάσουμε με τον υπόλοιπο χώρο.

Η τηλεόραση έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο John L. Baird συγκέντρωσε ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συναρμολόγησε το πρώτο πρώτυπο τηλεόρασης. Από το 1930 και μετά, αυτός ο εξοπλισμός θα εξελισσόταν για να γίνει ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνίας του αιώνα, έχοντας ευρεία επίδραση στην κουλτούρα της σύγχρονης κοινωνίας. Η τηλεόραση έχει γίνει ένας από τους κύριους εξοπλισμούς του σπιτιού και μοιράζεται το χώρο της με άλλα στοιχεία όπως βιβλιοθήκες, διακοσμητικά, πίνακες, φωτιστικά, τραπέζια φαγητού, μουσικά όργανα κ.λπ., τοποθετημένη στα δωμάτια σύμφωνα με τη ρουτίνα κάθε κατοίκου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marcelo Donadussi (@donadussi)


Πρακτικά, η τηλεόραση χρειάζεται μια πηγή ενέργειας και για να συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο, το οποίο μπορεί να είναι καλωδιακή τηλεόραση, internet ή κεραία. Το πιο συνηθισμένο είναι να αφήσεις έναν τοίχο που θα γίνει ο τοίχος της τηλεόρασης, όπου μπορεί να κρεμαστεί ή να στηριχθεί πάνω σε μία βάση. Αυτός ο τοίχος, συνήθως, δεν πρέπει να είναι απέναντι από τα ανοίγματα από τα οποία εισέρχεται το φως του ήλιου, καθώς μειώνει την ορατότητα της εικόνας. Αν και τα μοντέλα που διατίθενται σήμερα έχουν ήδη προχωρήσει πολύ όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης, ακόμα κι έτσι, για να διασφαλιστεί η ορατότητα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί μια καλή τοποθέτηση ή να ελεγχθεί ο φωτισμός με κουρτίνες και άλλες σκιάσεις.


Όταν στερεώνονται στους τοίχους, οι τηλεοράσεις μπορούν να συνοδεύονται από πάγκους ή ράφια. Στην περίπτωση των πάγκων, είναι σύνηθες να τοποθετείται εκεί άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός αλλά και διακοσμητικά και φωτιστικά. Επιπλέον, μπορείς να τονίσεις την επιφάνεια πίσω από την τηλεόραση, είτε με κάποιο υλικό, όπως τούβλα, είτε με κάποιο χρώμα. Οι χαμηλοί πάγκοι μπορούν επίσης να γίνουν στοιχεία πολλαπλών χρήσεων,λειτουργόντας ως πάγκοι ή ακόμη και ντουλάπια ή συρτάρια για την αποθήκευση αντικειμένων.


Όταν στερεώνονται στον τοίχο δίπλα σε αποθηκευτικούς χώρους, οι τηλεοράσεις μπορούν να βυθιστούν σε ανοιχτά ράφια ή επίσης να ενσωματωθούν σε κλειστά ντουλάπια, με διακριτικά ή πιο εντυπωσιακά φινιρίσματα, που τραβούν τα βλέμματα.


Από την άλλη πλευρά, είναι δυνατό να τοποθετήσεις την τηλεόραση σε ένα στοιχείο οργάνωσης του χώρου, όπως ένα ράφι μία βιβλιοθήκης ή σε ένα διχωριστικό. Αυτή η λύση είναι ενδιαφέρουσα γιατί τα ράφια και τα χωρίσματα συχνά επιτρέπουν μια οπτική διαπερατότητα που βοηθά στην ενοποίηση αυτού του χώρου με άλλους στο ίδιο περιβάλλον, όπως η κουζίνα, ένα γραφείο ή ένα μπαλκόνι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hey!Cheese (@heycheese.tw)


Από αυτή την οπτική της ενοποίησης του χώρου, οι τηλεοράσεις μπορούν να τοποθετηθούν και σε χώρους πολλαπλών χρήσεων, οι οποίοι προσαρμόζονται στη χρήση της στιγμής. Αυτό μπορεί να είναι το να ενσωματωθεί σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου που σηματοδοτεί οπτικά το χώρο ή ακόμα και να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο στο πλάι της σκάλας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hey!Cheese (@heycheese.tw)


Τέλος, σε μικρούς χώρους, όπως στούντιο, η τηλεόραση μπορεί να βρίσκεται σε στρατηγικές τοποθεσίες για να επιτρέψει την οπτική σύνδεση και την πολλαπλή χρήση του χώρου, κοντά σε περιβάλλοντα τραπεζαρίας ή διαδρόμους, για παράδειγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT