8 ιδέες για να γεμίσεις το σπίτι σου με φυτά

Είναι η τέλεια στιγμή, τα φυτά να κατακλύσουν την διακόσμηση του προσωπικού μας χώρου.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 23 Μαΐ. 22
8 ιδέες για να γεμίσεις το σπίτι σου με φυτά

Φέτος μείναμε σπίτι αρκετές ώρες, και όπως είναι λογικό αναζητάμε ιδέες για να κάνουμε το χώρο μας πιο αναζωογονητικό και πιο όμορφο. Άλλωστε ακόμα και μια μικρή αλλαγή μπορεί όντως να ανανεώσει τη διάθεσή μας και ειδικά τώρα το έχουμε ανάγκη.

Ποιο πιστεύεις πως είναι η πιο δυνατή τάση στη διακόσμηση τώρα; Τα φυτά και σου έχουμε εξήγηση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι βόλτες στη φύση μας έλειψαν περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να φέρουμε τη φύση στο σπίτι μας, προσθέτοντας στο χώρο μας φυτά, ακόμα και στην υπερβολή τους. Μάθε λοιπόν πως τα φυτά έχουν την τάση να φιλτράρουν τον αέρα και να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και τώρα που περνάμε πολλές ώρες μέσα αυτό είναι απαραίτητο και για την υγεία μας.

Εμείς συγκεντρώσαμε αγαπημένες ιδέες διακόσμησης από το Pinterest και το Instagram, για να προσθέσεις φυτά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, δημιουργώντας έναν κήπο μέσα στο σπίτι σου. Πίστεψέ μας, μόνο καλό θα σου κάνει.

Ιδέες διακόσμησης με φυτά

Αν εργάζεσαι από το σπίτι, τότε πρόσθεσε φυτά πάνω στο γραφείο σου ή και γύρω από αυτό. Αμέσως δημιουργούν μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ξεκουράζουν. Σίγουρα έχεις ανάγκη αυτή την αναζωογονητική νότα όταν βρίσκεσαι τόσες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

Πρόσθεσε πράσινα φυτά και στο υπνοδωμάτιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επίλεξε φυτά όπως η σανσιβέρια, που έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο.

Φυσικά λέμε ναι και στα φυτά στην κουζίνα, είτε προτιμάς τα γλαστράκια, είτε τις πρασινάδες.

Αν δεν έχεις αρκετό φως στο καθιστικό, τότε πρόσθεσε φυτά και γλαστράκια και αμέσως το περιβάλλον σου θα δείχνει πιο φωτεινό.

Αν έχεις ένα ράφι στον τοίχο, τότε μπορείς να το γεμίσεις με μικρά γλαστράκια ή πρασινάδες.

Φυσικά τα φυτά μας αρέσουν πολύ και σαν διακοσμητική λεπτομέρεια, αφού το πράσινο δημιουργεί υπέροχη αντίθεση με τους γήινους τόνους και το λευκό.

Περισσότερες ιδέες διακόσμησης εδώ.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: