Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3/4 κούπες γάλα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αβγό
500 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά
500 γραμμάρια κιμά χοιρινού
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε με σύρμα την τριμμένη φρυγανιά με τα καρυκεύματα το γάλα και τα αβγά.
Σόταρε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με βούτυρο.
Ζύμωσε το κιμά με το γάλα, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και συνεχίστε απαλά το ζύμωμα με τα χέρια.
Πλάστε το κιμά σε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Αφού τα αφαιρέστε από το φούρνο τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.