Ο ηθοποιός Moritz Jahn μιλά στο ELLE για την απόφάση του να γίνει μέλος της Greenpeace #ELLEGreenIssue

Είναι γνωστός περισσότερο για τον ρόλο του Magnus Nielsen στη σειρά Dark του Netflix. Θα σας εμπνεύσει όμως και αν ακούσετε το τελευταίο του τραγούδι More Than You Can Chew.

Elle 13 Ιουν. 22
Ο ηθοποιός Moritz Jahn μιλά στο ELLE για την απόφάση του να γίνει μέλος της Greenpeace #ELLEGreenIssue

Πότε και πώς αποφασίσατε να γίνετε μέλος της Greenpeace;

Tα κράτη-μέλη της επιτροπής Διάσωσης της Ανταρκτικής αποφάσισαν να επεκτείνουν τα όρια των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών της Ανταρκτικής. Η Greenpeace της Γερμανίας με προσέγγισε και μου ζήτησε να υποστηρίξω την προσπάθειά τους. Μαζί φτιάξαμε μια καμπάνια με εμένα ως… γοργόνα παγιδευμένη σε παρατημένα αλιευτικά δίχτυα που περισυνέλεξε η Greenpeace. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μας.

Ποιοι είναι οι επόμενοι κοινοί σας στόχοι με την Greenpeace;

Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε την τελική αποστολή στην Ανταρκτική για να εξερευνήσουμε τις απειλές που αντιμετωπίζει αυτή η εύθραυστη περιοχή, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η βιομηχανοποιημένη αλιεία και η μόλυνση από τα πλαστικά. Ολόκληρη η ζωή πάνω στον πλανήτη εξαρτάται από τους ωκεανούς. Επομένως, μια ισχυρή παγκόσμια συνθήκη που θα προστατεύει το 30% των ωκεανών παγκοσμίως μέχρι το 2030 είναι απαραίτητη.

Ποιο είναι το πιο σοκαριστικό θέαμα που έχετε δει όσο καιρό δίνετε αυτή τη μάχη;

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ανέβαινα σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της Αυστρίας, το Groivenediger. Το βουνό έχει 3.657 μ. ύψος και η κορυφή του είναι καλυμμένη με πάγο. Ένιωσα μεγάλη λύπη βλέποντας την ομορφιά αυτών των πάγων και παράλληλα τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ακόμη κι αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι εκπομπές αερίων παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, όλοι οι παγετώνες των Άλπεων θα έχουν εξαφανιστεί σε μερικές δεκαετίες.

Και το πιο όμορφο, το πιο συγκινητικό;

Με γεμίζει ελπίδα να βλέπω νέους από όλο τον κόσμο, ενωμένους, να απαιτούν κλιματική δικαιοσύνη και ισότητα για όλους τους ανθρώπους. Το Fridays for Future (σ.τ.μ.: διεθνές κίνημα όπου οι μαθητές απέχουν από το σχολείο ως διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή) είναι το πιο δυνατό αυτή τη στιγμή. Δείχνει το πώς η αγάπη μας για τη φύση και την ανθρωπότητα μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους και παράλληλα να ενδυναμώσει εμάς να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στους πολιτικούς, να τους υποχρεώσουμε να ακούσουν τους επιστήμονες.

Info: greenpeace.org

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT