Ο πιο έξυπνος τρόπος να προσθέσεις έργα τέχνης στο σπίτι σου

Είμαστε σίγουροι ότι δεν τον έχεις σκεφτεί!

Elle 08 Σεπ. 22
Ο πιο έξυπνος τρόπος να προσθέσεις έργα τέχνης στο σπίτι σου

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ακόμα κι αν ο μινιμαλισμός είναι, ήταν και ίσως θα είναι πάντα «in», δεν χρειάζεται να τον υιοθετήσεις. Στην πραγματικότητα, ο μαξιμαλισμός έχει τη δική του αίγλη. Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι ότι αυτό το στυλ σχεδιασμού ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα σου, θα χαρείς να μάθεις ότι μπορεί να σου προσφέρει πολλές πηγές έκφρασης και πειραματισμού. Πάρε το έργο τέχνης ως παράδειγμα.

Στο παρισινό διαμέρισμα του Arnold d’Alger, δημιουργού του bazar d’alger, και του Bruno della Mattia, web developer, και τα 85 τετραγωνικά μέτρα είναι γεμάτα με αντικείμενα που έχουν κάποια μορφή συναισθηματικής αξίας. Ο d’Alger έμαθε πριν από λίγο καιρό ότι το χάος που δημιουργεί με τη συσσώρευση τέχνης, διαφόρων αντικειμένων και secondhand αγορών λέγεται «cluttercore». Ο ίδιος λέει ότι το στυλ του διαμερίσματος δεν είχε καθοριστεί εκ των προτέρων και είναι απλώς αποτέλεσμα πραγμάτων που αγαπάνε.

τέχνης
Photo: Melanie Rieders

Υπάρχει μια ζούγκλα φυτών που έχει ως στόχο το διαχωρισμό των «δωματίων» και μια σειρά από μεταχειρισμένες πορσελάνες, οι οποίες λειτουργούν ως έργα τέχνης. Υπάρχουν σωροί σημειωματάρια που ανυπομονούν για νέες ιδέες και στοίβες από πιάτα με χρυσό πλαίσιο έτοιμα να φιλοξενήσουν τα γεύματα αγαπημένων προσώπων. Και στους τοίχους, υπάρχει μια στυλιστική επιλογή που πρέπει να έχεις κατά νου αν θέλεις να αγκαλιάσεις το μαξιμαλιστή μέσα σου: Η τέχνη είναι ακουμπησμένη στον τοίχο, κάτω από παράθυρα, κρυμμένη δίπλα σε μια καρέκλα. Ναι, η τέχνη είναι επίσης στον καναπέ και ακριβώς κάτω από το ταβάνι, διάσπαρτη σαν σε ελεύθερο μουσείο σε οποιαδήποτε ανοιχτή επιφάνεια. Αλλά το να κρεμάς αυτά τα αντικείμενα κάτω από τα παράθυρα είναι κάτι νέο. Είναι ένας τρόπος να καλλιεργήσεις μια ζεστή γωνιά σε μια κατά τα άλλα κενή έκταση.

Εάν έχεις διαθέσιμο χώρο κάτω από το παράθυρο σου, σκπέψου να ακολουθήσεις αυτό το παράδειγμα. Επιπλέον, εάν θέλεις να αυξήσεις το επίπεδο coziness του δωματίου, ίσως θελήσεις να κρεμάσεις διάφορα αναμνηστικά. Ίσως να έχεις μια αγαπημένη εικόνα από photobooth που μπορείς να βάλεις κάτω από το παράθυρο ή μερικές καρτ ποστάλ, που θέλεις να διατηρήσεις μακριά από το άμεσο φως.

Χρειάζεσαι περισσότερες ιδέες για το τι μπορείς να τοποθετήσεις σε αυτό το σημείο; Ο D’Alger προτείνει τα ακόλουθα και μην εκπλαγείς αν όταν τα δοκιμάσεις αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το μαξιμαλισμό. «Αν δεν θέλετε το σπίτι σας να μοιάζει με κανένα άλλο, η ανάμειξη παλιού και νέου είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε», λέει. «Και η υποστήριξη νέων καλλιτεχνών αγοράζοντας τα πρωτότυπα έργα τους μπορεί επίσης να είναι καθοριστική».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT