Πρέπει να έχουμε καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο μας; Να τι απαντούν οι ειδικοί του Feng Shui

Όσα πρέπει να ξέρεις για τους καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα, για καλύτερο ύπνο και συνολική ευεξία.

ELLE Team 29 Ιουν. 22
Πρέπει να έχουμε καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο μας; Να τι απαντούν οι ειδικοί του Feng Shui


Η έλξη πίσω από έναν καθρέφτη σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού είναι κατανοητή. Αυτό το διαχρονικό staple κομμάτι θαυμάζεται για την ικανότητά του να αντανακλά το φως μέσα σε έναν χώρο, κάνοντας τον συγχρόνως να μοιάζει μεγαλύτερο. Όμως, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις να τον βάλεις στην κρεβατοκάμαρα σου.

Αν και είναι αλήθεια ότι η επιλογή του σωστού καθρέφτη κρεβατοκάμαρας, μπορεί να είναι και όμορφη και πρακτική, οι ειδικοί του Feng Shui προειδοποιούν ότι η ύπαρξη (και η τοποθέτηση) του στο υπνοδωμάτιο θα έχει αντίκτυπο στον ύπνο σου και κατά συνέπεια στην ευεξία σου. Έτσι, αν ψάχνεις έναν τρόπο να βελτιώσεις το πώς κοιμάσαι, η αφαίρεση του καθρέφτη από το χώρο θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Πρέπει να έχεις καθρέφτη στο δωμάτιο σου;

Η απάντηση στο ερώτημα του αν πρέπει να έχεις καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρά, εξαρτάται από την ενέργεια στον χώρο σου. Εάν ο χώρος έχει αρνητική ενέργεια, πρέπει να αποφεύγεται. «Οι καθρέφτες μπορούν εύκολα να κάνουν το δωμάτιό σας να μοιάζει μεγαλύτερο – αλλά ταυτόχρονα – τείνουν να αντανακλούν πολλή ενέργεια σε όλο το δωμάτιο, κάτι που θα επηρεάσει και θα εξαντλήσει την ενέργεια του δωματίου», λέει η ειδικός Nishtha Sadana από το Decorated Life. Αυτό μπορεί να «επηρεάσει την υγεία και την ευεξία σας διαταράσσοντας τον ύπνο σας και ενθαρρύνοντας την αϋπνία».

καθρέφτη
Photo: Future / James Merrell

Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν η κρεβατοκάμαρά σου έχει αρνητική ενέργεια και από πού προέρχεται; Η αρνητική ενέργεια – ή τσι – μπορεί να υπάρχει ήδη στο σπίτι σου, κληρονομημένη από προηγούμενους ενοίκους. Οι αρχές του Feng Shui υποδηλώνουν επίσης ότι μια δύσκολη περίοδος για την αστρολογία ενός ατόμου μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια. Επίσης, η αρνητική στάση ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσει αρνητική ενέργεια. Όλα αυτά γίνονται αισθητά σε ένα δωμάτιο. Έτσι, ενώ έχει τα πλεονεκτήματά του όσον αφορά τη διακόσμηση, είναι καλύτερο να αποφεύγεις όλους τους καθρέφτες όταν ακολουθείς τις αρχές του Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα.

Και η Nishtha δεν είναι η μόνη που το πρεσβεύει αυτό. Η επαγγελματίας αστρολόγος και αριθμολόγος Johanna Aúgusta εξηγεί με παρόμοιο τρόπο το πώς ένας καθρέφτης αντανακλά την ενέργεια στο δωμάτιό σου, οπότε αν αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν, είναι σημαντικό να αξιολογήσεις το χώρο.

«Εάν ένας καθρέφτης τοποθετηθεί απέναντι από το κρεβάτι σας, τότε θα αντανακλά την ενέργεια που εκπέμπετε ενώ κοιμάστε», λέει. Επομένως, «αν έχετε πολλή αρνητική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σας, λέγεται ότι οι καθρέφτες μπορούν να την ενισχύσουν και να την κάνουν χειρότερη».

καθρέφτη

Ωστόσο, εάν έχεις καλή ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σου, οι καθρέφτες μπορούν να σε βοηθήσουν να τη μεγεθύνεις και να δημιουργήσεις έναν πιο θετικό χώρο. «Θεωρείται ότι τη νύχτα, όταν η κρεβατοκάμαρα αντανακλάται στους καθρέφτες, κάθε είδους ενέργεια αντανακλάται πίσω, κάτι που μπορεί ακόμη και να εξαντλήσει τις δικές σας δυνάμεις», προσθέτει ο πιστοποιημένος life coach, Jod Kapilakan. «Μπορούν έτσι να ενθαρρύνουν την αϋπνία και να επηρεάσουν την ποσότητα και την ποιότητα της ανάπαυσής σας», καταλήγει.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: