3 εναλλακτικές και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο εύκολα υλικά που μπορούμε να μαγειρέψουμε γρήγορα μέσα στην εβδομάδα. Γιατί να συμβιβαζόμαστε με το απλό λεμονάτο κοτόπουλο από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες εναλλακτικές και νόστιμες συνταγές με λίγα υλικά και σύντομη εκτέλεση;

Σοφία Δρούγκα 06 Απρ. 21
3 εναλλακτικές και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου
1 φλιτζάνι αραβόσιτο
3 μεγάλα αυγά
αλατοπίπερο
1/4 φλιτζάνι λάδι canola

Σάλτσα:
3/4 φλιτζάνι μέλι
3/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ξύδι κρασιού ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο κιμά
1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι
επιπλέον σουσάμι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια και αλατοπιπερώστε. Σε ξεχωριστά μπολ, τοποθετήστε το αραβόσιτο και τα ελαφρά χτυπημένα αυγά. Βυθίστε το κοτόπουλο σε άμυλο αραβοσίτου και μετά καλύψτε με το μείγμα αυγών. Ανακάλυψα επίσης ότι μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια σακούλα μεγέθους γαλλονιού και να τα ανακινήσετε για να το βάψετε. Ζεσταίνουμε το λάδι canola σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα λαδωμένο ταψί 9 x 13. Σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους, συνδυάστε μέλι, σάλτσα σόγιας, κέτσαπ, καστανή ζάχαρη, ξύδι κρασιού ρυζιού, σησαμέλαιο, κιμά και 1 κουτάλι αραβόσιτο. Ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Γυρνάμε το κοτόπουλο κάθε 15 λεπτά, ώστε να το επικαλύψουμε με τη σάλτσα.

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου (κομμένα στη μέση)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων

Για το ψωμί
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ψωμί Panko
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Άλλα συστατικά
1 1/2 φλιτζάνι λάδι λαχανικών ή Canola για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι σάλτσα ζυμαρικών (ή μαρινάρα)
1 φλιτζάνι τεμαχισμένη μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στο μισό κατά μήκος και πασπαλίζουμε με αλάτι και ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων. Το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το crispy κοτόπουλο:
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα πιάτο. Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάμε μαζί το αυγό, το αλάτι και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα ψίχουλα panko και την παρμεζάνα σε άλλο πιάτο. Καλύψτε το κοτόπουλο με αλεύρι.  Στη συνέχεια, βυθίστε το καλά στο μείγμα των αυγών (περιμένετε να στραγγίξει λίγο). Τέλος βουτήξτε το κοτόπουλο στο μείγμα παρμεζάνας. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά σε ένα τηγάνι στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε απαλά το στήθος κοτόπουλου  στο λάδι και τηγανίστε σε κάθε πλευρά για 2,5 λεπτά. Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε ένα σκεύος για να στραγγίξει.
Ψήσιμο:
Τοποθετήστε το τηγανητό κοτόπουλο σε ένα ταψί. Απλώστε τη σάλτσα πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου και μετά γεμίστε με μια παρτίδα τριμμένη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε παρμεζάνα και ψιλοβάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.

Κοτόπουλο με κάσιους

Υλικά:

1 1/2 κιλά στήθος κοτόπουλου
αλατοπίπερο
1/4 φλιτζάνι αραβόσιτο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι σόγια με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 Σκελίδες σκόρδου κιμά
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας Hoisen Sauce
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 φλιτζάνι ολόκληρο ανακαρδιοειδών ανακαρδιοειδών

Εκτέλεση:

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σας σε κομμάτια 2-3cm. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε το κοτόπουλο με το μείγμα αραβοσίτου σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε. Προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει,  προσθέστε το κοτόπουλο σε παρτίδες. Μαγειρέψτε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο, τη μαύρη ζάχαρη, τη Hoisen sause και το σησαμέλαιο. Προσθέστε στο ταψί με τα κάσιους. Πετάξτε μέχρι να ωμογενοποιηθεί η σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι και με λαχανικά αν θέλετε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο στο therecipiecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT