Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης: 5 διακοσμητικά items που θα δώσουν στο σπίτι σου μια cultural πινελιά

Δεν είναι λίγα τα ελληνικά μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι που μέσω των e-shops και των πωλητηρίων τους, προσφέρουν διακοσμητικές επιλογές που μπορούν να δώσουν μια νέα αύρα στο ντεκόρ του σπιτιού σου και σίγουρα έχουν μια ιστορία να πουν. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης ανακαλύψαμε τα δικά μας αγαπημένα διακοσμητικά που θα προσδώσουν σίγουρα χαρακτήρα στην εικόνα του σπιτιού σου.

Elle 15 Απρ. 21
Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης: 5 διακοσμητικά items που θα δώσουν στο σπίτι σου μια cultural πινελιά

Κάνοντας μια στροφή προς την τέχνη, μπορούμε εύκολα να ξεφύγουμε από πιο συμβατικές διακοσμητικές επιλογές και να εμπλουτίσουμε τον προσωπικό μας χώρο, επιλέγοντας πολύχρωμα items με ζωηρά μοτίβα, floral signature πιατέλες και ασπρόμαυρα μαξιλάρια από τα online shops ελληνικών μουσείων. Πολλά αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των εκθεμάτων και άλλα φέρουν υπογραφές γνωστών σχεδιαστών.

Τα περισσότερα πωλητήρια διαθέτουν μεγάλη ποικιλία αντικειμένων διακόσμησης, τόσο για το γραφείο όσο και για το σαλόνι, την κουζίνα, την τραπεζαρία του σπιτιού σου. Άλλα είναι πιο minimal, άλλα ρετρό, άλλα κλασσικά, άλλα μοντέρνα, κι άλλα αποπνέουν μια πιο vintage αισθητική. Αρκεί μόνο μια περιήγηση για να καταλάβουμε ακριβώς τι ταιριάζει στο δικό μας σπίτι.

1. Πιατέλα από κεραμικά Νίκαιας , Μουσείο Μπενάκη.

Πιατέλα από κεραμικά Νίκαιας

2. Κηροπήγιο, Κυκλαδικό Μουσείο.

σπίτι

3.  Φωτιστικό, Μουσείο Φωταερίου.

σπίτι

4. Βαμβακερή μαξιλαροθήκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας- Γουλανδρή.

items

5. Κούπα Moliere, Εθνικό Θέατρο.

items

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: