Το βιβλίο που αξίζει μία θέση στη βιβλιοθήκη σου

Αυτές οι γιορτές είναι η αφορμή για να προσθέσεις ένα πολύτιμο κομμάτι στη συλλογή σου.

Elle 29 Δεκ. 21
Το βιβλίο που αξίζει μία θέση στη βιβλιοθήκη σου

Υπάρχουν κάποια βιβλία που τα διαβάζουμε για ψυχαγωγία, άλλα που μας χαλαρώνουν, άλλα που μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, άλλα που μας μαθαίνουν νέα πράγματα και εκείνα που έχουν συλλεκτική αξία και αυτό είναι αρκετό για να πάρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη μας. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το «Ευτυχία».

Το όνομα του είναι βαρύ σαν ιστορία, συγκεκριμένα την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ήταν η πρώτη Ελληνίδα στιχουργός και μία από τους καλύτερους που πέρασαν ποτέ από τη χώρα μας. Η ίδια έγραφε συνεχώς στιχάκια πάνω σε χαρτί, σε πακέτα τσιγάρων, σε χαρτοπετσέτες. Ήξερα πως αν τα πουλήσει θα βγάλει χρήματα για τα «χαρτιά», το μεγάλο της πάθος. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως στην πραγματικότητα οι λέξεις που τόσο εύκολα έβγαιναν από μέσα της ήταν ποίηση και η ίδια ποιήτρια.

βιβλίο

Αυτές τις γιορτές το 7μέρες TV τιμά αυτή τη μεγάλη στιχουργό, την αντισυμβατική προσωπικότητα, την δυναμική γυναίκα πίσω από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια των περασμένων δεκαετιών. Μετά την κυκλοφορία σε DVD της ομώνυμης ταινίας, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, αυτήν την εβδομάδα κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό το πρωτότυπο βιβλίο με τα αυθεντικά χειρόγραφα και τους στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Μία συλλεκτική έκδοση σε πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία που αξίζει σίγουρα μία θέση στη βιβλιοθήκη σου.

Μην το χάσεις!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT