Ποιά βιβλία θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτόν τον Απρίλη;

Αυτά είναι τα βιβλία που διαβάζουμε τώρα!

Elle 02 Απρ. 23
Ποιά βιβλία θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτόν τον Απρίλη;

Μετρώντας αντίστροφα για τις – απαραίτητες – διακοπές του Πάσχα, ανατρέχουμε στις νέες κυκλοφορίες και αποφασίζουμε ποια βιβλία θα μας κρατήσουν συντροφιά στις βόλτες σε ανθισμένα λιβάδια, στον καφέ κάτω από μία ανθισμένη ροδακινιά, στην ανοιξιάτικη βόλτα στη θάλασσα.

ΑΛHΤΕΣ! της Eloghosa Osunde (εκδ. Διόπτρα)

βιβλία

Blank vertical softcover book template standing on white surface Perspective view. Vector illustration.

Η λογοτεχνία της Νιγηριανής συγγραφέα είναι ένα σκληρό, δυνατό μείγμα μαγικού ρεαλισμού με πρωταγωνιστές ανθρώπους που επιβιώνουν στις σκιές, στα υπόγεια, στους δρόμους, κάτω από τις μισογκρεμισμένες στέγες της πόλης του Λάγος. Διάφοροι ήρωες καταλαμβάνουν τις σελίδες της Osunde, οι οποίοι πετάγονται και διεκδικούν τον χώρο τους μέσα από τις λέξεις και τις ιστορίες τους. Είναι τέτοια η δύναμη της γραφής της, που τους βλέπεις να περνούν δίπλα σου, τους κοιτάς στα μάτια. Βλέπεις τα χέρια και τα σώματά τους. Λες τα ψέματα που πιστεύουν. Αποκαλύπτεις τις αλήθειες τους. Φαντάζεσαι τα όνειρά τους. Ζεις τους εφιάλτες τους. Γίνονται σώματα ακόμη και τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι ψυχές τους. Όλα είναι ζωντανά στους Αλήτες! Ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ της Simone de Beauvoir (εκδ. Μεταίχμιο)

βιβλία

 

Η Simone de Beauvoir γράφει για το χρονικό της απώλειας της μητέρας της. Τις τελευταίες ημέρες, τις ενοχές, τις ακτίνες της αγάπης που φώτιζαν τις πιο σκοτεινές στιγμές και των δύο. Από όλα αυτά δεν λείπει ο αφοπλιστικός ρεαλισμός που έχουμε ανάγκη, καθώς είναι πάντα καταπραϋντικός.

ΠΑΡΑΝΤΑΪΣ της Φερνάντα Μέλτσορ (εκδ. Δώμα)

βιβλία

Η συγγραφέας που μας σημάδεψε με την Εποχή των Τυφώνων, μας δίνει ακόμα ένα βιβλίο-επίθεση στη βία. Για να καταφέρει, μάλιστα, να της επιτεθεί, βουτάει μέσα της με επιδεξιότητα και ξεκάθαρες προθέσεις.

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΛΑΓΟ της Lana Bastasic (εκδ. Gutenberg)

βιβλία

Mια γυναικεία φιλία από αυτές που πρέπει να γράφονται. Η γεννημένη στο Ζάγκρεμπ συγγραφέας είναι μία από τις πιο δυνατές πολιτικές φωνές. Βρίσκει τρόπο να πει αυτά που δεν είναι εύκολο να ειπωθούν σωστά από τη σκοτεινή καρδιά των Βαλκανίων.

ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ της Shelby Van Pelt (εκδ. Μεταίχμιο)

βιβλία

Ένα χταπόδι, φυλακισμένο σε ένα ενυδρείο, μας διηγείται την απροσδόκητη φιλία του με την Τόβα, μια γυναίκα που βασανίζεται από την εξαφάνιση του γιου της. Η αγάπη και, κυρίως, η παρηγοριά μπορεί να κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη.

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ της Selva Almada (εκδ. Κλειδάριθμος)

βιβλία

Το ντεμπούτο της Αργεντίνας συγγραφέα ήταν ενδεικτικό του ταλέντου της. Σιγά σιγά και μεθοδικά, ανάβει μια φωτιά με ένα στατικό «road movie». Τέσσερις ήρωες θα συναντηθούν και θα αντιμετωπίσουν μια καταιγίδα, μια βροχή που «μουσκεύει» και «πνίγει» τα πάντα.

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ της Μάγκι Ο’ Φάρελ (εκδ. Ψυχογιός)

βιβλία

Η συγγραφέας του Άμνετ αφηγείται τον θάνατο της 16χρονης Λουκρητίας, της Δούκισσας της Φεράρα, που δολοφονήθηκε τον χειμώνα του 1561 από τον σύζυγό της επειδή ήταν ανυπάκουη. Μια γυναικοκτονία με φόντο την αστική τάξη της ιταλικής Αναγέννησης

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT