Ζυμαρικά με κεφτέδες: Μια συνταγή που θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί

Αυτό το πιάτο θυμίζει έντονα εκείνο που σίγουρα σου έφτιαχνε η γιαγιά σου κάποια χρόνια πριν. Εμείς σου βρήκαμε την πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Elle 02 Απρ. 22
Ζυμαρικά με κεφτέδες: Μια συνταγή που θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό βόειο κιμά
1/4 φλιτζάνι τρίμμα ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζωμός χοιρινού κρέατος
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σάλτα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σου
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά, το τρίμμα του ψωμιού, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου, το μοσχοκάρυδο, το  αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάσε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ‘Ύστερα δημιούργησε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο. Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και μαγείρεψε τα έως ότου πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανακινώντας τα διαρκώς. Μόλις είναι έτοιμα, απόσυρέ τα από την φωτιά και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο, πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
  3. Σκούπισε το λάδι από το τηγάνι. Στη συνέχεια, ρίξε στο ίδιο τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλεύρι και ανακάτευε δυνατά. Μόλις γίνουν ένα σώμα, ξεκίνα να προσθέτεις στο τηγάνι τον ζωμό χοιρινού και την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίξε την μουστάρδα και την Worcestershire και άφησε την σάλτσα σου να βράσει για περίπου 5-7 λεπτά.
  4. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίξε στο τηγάνι τους κεφτέδες και συνέχισε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  5. Όσο οι κεφτέδες βράζουν, μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  6. Μόλις είναι έτοιμα, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τους κεφτέδες και την σάλτσα, κάνε ένα καλό ανακάτεμα και σέρβιρε.

Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT