Ο οίκος Dior ταξιδεύει στη Σκωτία για την παρουσίαση της cruise συλλογής για το 2025

Η ιδιαίτερη σχέση του οίκου με τη χώρα και η μαγική τοποθεσία.

Elle 13 Μαρ. 24
Ο οίκος Dior ταξιδεύει στη Σκωτία για την παρουσίαση της cruise συλλογής για το 2025

Στο πλαίσιο των destinations shows, ο οίκος Dior ανακοίνωσε πως η νέα συλλογή cruise για το 2025 θα πραγματοποιηθεί στη Σκωτία, σε μία ιστορική τοποθεσία που θα αποτελέσει το μαγικό σκηνικό της πασαρέλας. Σύμφωνα με το σημείωμα του οίκου, η νέα συλλογή θα αποκαλυφθεί στους κήπους του Κάστρου Drummond, που αποτελεί έναν ιστορικό αρχιτεκτονικό θησαυρό και θα λειτουργήσει ως το πεδίο έμπνευσης για την καλλιτεχνική διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri.

Να σημειωθεί πως η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήταν καθόλου τυχαία, δεδομένου ότι ο οίκος διατηρεί συναισθηματικούς δεσμούς με τη Σκωτία από την ίδρυσή του και μάλιστα τη συλλογή του 1947 για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας. Μάλιστα, ο ίδιος ο ιδρυτής Christian Dior είχε ονομάσει ένα εμβληματικό haute couture σύνολο Écosse (Σκωτία) με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή σχέση. Παράλληλα, οι δεσμοί του οίκου με τη Σκωτία επιβεβαιώθηκαν και από τον πολυτελή χορό που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Gleneagles για τη συλλογή ‘Ανοιξη / Καλοκαίρι 1955.

Χάρη στη σχέση που έχει μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο, μέσω της οποίας θα διερευνηθεί ακόμα περισσότερο η σύνδεση των δύο πολιτισμών και η αγάπη για τα ταξίδια, ο οίκος Dior θα προσπαθήσει να παρουσιάσει όλο αυτό το συναίσθημα στη νέα cruise συλλογή, που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

Η παρουσίαση της cruise συλλογής 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου του 2024.

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of Dior

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT