Ο οίκος κοσμημάτων Minas συναντιέται με την Τέχνη για τη συλλογή MINAS UNCHAINED

Ο Minas ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του με τη νέα κολεξιόν "MINAS UNCHAINED" που θα γιορταστεί με μία μεγαλοπρεπή έκθεση στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

Elle 11 Απρ. 23
Ο οίκος κοσμημάτων Minas συναντιέται με την Τέχνη για τη συλλογή MINAS UNCHAINED

Ο designer οίκος κοσμημάτων Minas ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Αυτή η αρχή μιας νέας εποχής που σηματοδοτείται από τη νέα κολεξιόν χαιρετίζεται με πανηγυρισμούς όπου ο σχεδιασμός συναντά τη φωτογραφία, τη γλυπτική και την τέχνη του δρόμου. MINAS UNCHAINED είναι ο τίτλος της νέας συλλογής και της καμπάνιας που εγκαινιάζεται στις 19 Μαΐου.

Πρόκειται για μια γιορτή της δημιουργικότητας που πέρασε από τον Minas στο τους γιους του, τον Αρίωνα και τον Προμηθέα. Στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, η αδιάσπαστη αλυσίδα που ενώνει γενιές και περιόδους, μορφές τέχνης και ανθρώπους βρίσκει εφαρμογή στη φωτογραφία μέσα από τη νέα καμπάνια του Minas, καθώς και στο street art μέσα από τα έργα 12 καλλιτεχνών που εμπνέονται από την κληρονομιά του. Παράδοξο να μιλάμε για αλυσίδες που μας κάνουν ελεύθερους… Και όμως. Ένα συνεχές σύνολο συνδέσμων όπου το παρελθόν συναντά το μέλλον που οδηγεί σε ένα δέσιμο που δεν στερεί από κάθε κρίκο το δικό του την ελευθερία της ύπαρξης.

Minas Unchained 2023 | Φωτογραφία: Costas Coutayar

Πολιτισμοί, πόλεις και διάφορες κατευθύνσεις συγχωνεύονται κάτω από τους φακούς του Coutayar, ενώ ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα κοσμήματα των Minas. Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκιο, από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο και τη Σαγκάη, οι πόλεις και οι αστικοί μύθοι τους αποτελούν τον έμπνευση. Ακριβώς όπως οι κρίκοι μιας αλυσίδας, το παρελθόν συναντά το παρόν, οι άνθρωποι αναμειγνύονται παρά την τοποθεσία τους και μια συνεχής ανταλλαγή πυροδοτεί τη φαντασία και ξυπνάει τις αισθήσεις. Η αρμονία και η αγνότητα, η έμπνευση και το ακραίο ταξίδι στις μητροπόλεις του κόσμου. Κάθε εικόνα, μια ιστορία. Κάθε σύνδεσμος, μια εμπειρία.

MINAS UNCHAINED

MINAS UNCHAINED

Είναι η πρώτη φορά που μια αλυσίδα, η οποία αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου Minas, δημιουργείται και παρουσιάζεται. Κάθε χειροποίητος κρίκος ενώνεται με τον επόμενο με φωτιά και την κόλλα, μέχρι να γίνουν μια αλυσίδα. Ο Costas Coutayar, μακροχρόνιος συνεργάτης του οίκου, φωτογραφίζει για αυτή την καμπάνια κορυφαία μοντέλα από την Ασία, τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Art dialogue: the skaters’ project

Ο οίκος Minas προσκάλεσε 12 street artists: Prometheus, SOBER, FRO, SOTEUR, GOSPEL, GERA, Sotiris Sub, Eleftheria Kapsali , ΒΕWILDBROTHER, Teo Kon, Alex Parnassus, Giorgos Chionis και τους ζήτησε να χαράξουν σε ένα skate την ταυτότητα του Minas, με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται και την αισθάνονται. Το βράδυ της 19ης Μαΐου οι δημιουργίες τους εκθέτονται σαν ένας φόρος τιμής στη συνάντηση της τέχνης με την ελευθερία του street design.

Τα έργα τέχνης δεν διατίθενται προς πώληση και μετά τη λήξη της έκθεσης θα αποτελέσουν μέρος της συλλογής Minas’ House. Το σπίτι του Minas, από τη γέννησή του, ιδρύθηκε από τη φιλοσοφία και τη ζωή του ίδιου του πολυταξιδεμένου Μηνά, είναι ανοιχτό στον κόσμο, στις κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Η street art, η τέχνη του δρόμου, είναι αναμφισβήτητα η πιο αντισυμβατική και ανεξάρτητη μορφή τέχνης, μια αδέσμευτη δημιουργική διαδικασία που δεν έχει όρια ή περιορισμούς. Δεν δημιουργεί δεσμά, είναι ελεύθερη όπως ακριβώς το πνεύμα και η αρμονία του Minas σε μια σύμπαν των αντιθέσεων. Προσκαλώντας τους, ο οίκος τους παρείχε έναν αρχικό ρυθμό που λαμβάνει πλήρως υπόψη την πρόκληση της δημιουργίας και της διάκρισης στον κόσμο της Τέχνης. Δεν είχαν κανένα περιορισμό: η απόλυτη ελευθερία ήταν η μόνη απαίτηση.

Mural: welcoming Ruben Carrasco in Athens

Ο επιδραστικός street artist Ruben Carrasco και αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Minas σε μια τοιχογραφία που τοποθετήθηκε σε δύο σημαίνοντα τοπία που βρίσκονται στην Αθήνα και τον Πειραιά. Δεν υπήρχαν οδηγίες: του δώθηκε απόλυτη ελευθερία να αποτυπώσει και να δημιουργήσει τα συναισθήματά του απέναντι στην κληρονομιά του Minas. Με τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη βρέθηκε το σημείο και έτσι στις 20 Απριλίου, ο Ruben Carrasco θα ξεκινήσει το μεγάλης κλίμακας έργο: γερανός, χρώματα και σπρέι – Πειραιάς από ψηλά.

“Master tape” Αποκλειστικό: προπαραγγείλετε το μενταγιόν
“Η γραμμή σε λευκό χαρτί, ο τόπος της δημιουργίας”

Από το αρχείο του Minas παρουσιάζεται για πρώτη φορά το μενταγιόν UNCHAINED. Το αποκλειστικό και συλλεκτικό μετνταγιόν είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο ασήμι και σχεδιάστηκε από τον Μηνά στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη φορά που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για το MINAS: UNCHAINED. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την εκδήλωση: μπορείτε να το προπαραγγείλετε στον ιστότοπο ή να το αγοράσετε στο το βράδυ της εκδήλωσης. Μετά την εκδήλωση το αποκλειστικό σχέδιο δεν θα δημοσιευτεί ξανά. και θα παραμείνει στα αρχεία του οίκου Minas.

MINAS UNCHAINED

MINAS UNCHAINED

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε το UNCHAINED pendant από το κατάστημα Minas στην Κηφισιά, Em. Μπενάκη 8, 14561, Τηλ: 2106233577. Το μενταγιόν χωρίς αλυσίδα διατίθεται σε ασημένιο χρώμα και κοστίζει 200€, ενώ θα κυκλοφορήσουν μόνο 3 σε χρυσό.

Τι θα ακολουθήσει; Το γλυπτό Unchained

“Ο σχεδιασμός είναι η ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον κορεσμό που προκάλεσε η παραγωγή των ίδιων αντικειμένων. Οι άνθρωποι αναζητούν κάτι που απαιτεί σκέψη”. Τι έρχεται μετά; Τα σχέδια του Minas βρίσκουν εφαρμογή σε απροσδόκητους τομείς. Κάθε φορά σε κάτι νέο: είναι η πρώτη φορά που ένα γλυπτό μεγάλης κλίμακας δημιουργείται από ένα σχέδιο του Minas, ωστόσο, είναι η φυσική συνέχεια για τον κόσμο του σχεδιαστή. Το έργο είναι 2,10 μέτρα πλάτος και 1,80 ύψος, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και δεσπόζει στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, βυθισμένο σε μαύρο μάρμαρο, το οποίο δίνει την αίσθηση του
νερού.

Γίνετε μέλος του Unchained party

Η μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο και κάνει τους ανθρώπους να ενωθούν. Το πάρτι αρχίζει στην στις 11:00 η ώρα υπό τις μελωδίες των αγαπημένων Djs AMX και G Pal από το Best Radio 92, 6. Το Bombay Sapphire θα σας δροσίσει με το ειδικό του κοκτέιλ.

Campaign Coordinators 2023

Photographer: Costas Coutayar
Βοηθός φωτογράφου: Κ: Αποστόλης Κουκούσας
Digital Operato: Κώστας Κόκκονος
Videographer: Κώστας Δήμας
Styling: Κώστας Δημάς Νικόλαος Γεωργίου
Styling assistance : Χρύσα Χρόνη
Μακιγιάζ: Σοφία Κοσσαντά
Hair Styling: Jose Quijano
Παραγωγή: ΤΕΑΜ THIS
Μοντέλα:
Akito Mizutani: CREW Model Management
Jolie: DMODELS
Joseph Norris: UNIKO MODELS
MINAS TEAM

INFO“Minas Unchained”, στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ Παρασκευή, 19 Μαΐου. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση σε μια ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό από τους πολύτιμους συνεργάτες του οίκου KOMMIGRAPHICS. 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT