2 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που θα σου εξασφαλίσουν πιο φρέσκο και υγιές δέρμα

Γιατί πολλές φορές δεν χρειάζεται κόπος, χρειάζεται τρόπος και αυτό το ξέρουμε καλά!

Νίνα Μουσούρη 10 Ιαν. 24
2 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που θα σου εξασφαλίσουν πιο φρέσκο και υγιές δέρμα

Μια υγιής και φρέσκια επιδερμίδα αποτελεί για όλες μας, τον νούμερο ένα στόχο. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ακολουθούμε πιστά τη skincare ρουτίνα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Σωστά; Ωστόσο, ξέρουμε καλά πλέον ότι πέρα από τους απαραίτητους συμμάχους ομορφιάς που μας βοηθούν να διατηρήσουμε το δέρμα μας όπως ακριβώς το θέλουμε, είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας, καθώς ανήκουν σε αυτούς του εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την όψη της επιδερμίδας μας. Ποιες είναι, λοιπόν, οι δύο αλλαγές που όταν τις κάνεις, θα δεις σημαντική διαφορά; Κράτα σημειώσεις…

Επιλέγουμε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες

Κι όμως, οι μεταξωτές και οι σατέν μαξιλαροθήκες βοηθούν σημαντικά στο να έχουμε τόσο πιο μαλάκα και λεία μαλλιά, αλλά αντίστοιχα και πιο μαλακό και λείο δέρμα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το πρόσωπο, κάνοντας αυτή την επιλογή ελαττώνουμε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών που προκαλούνται από τον ύπνο (ονομάζονται επίσης «γραμμές μαξιλαριού»).

Όταν κοιμόμαστε στο πλάι και μάλιστα σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη κάνουμε κακό στην επιδερμίδα μας αφού έτσι πιέζονται τα σημεία όπου φανερώνονται τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Για να το αποφύγουμε, λοιπόν, επενδύουμε σε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη και προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να κοιμόμαστε ανάσκελα. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτούμε, αλλά σύντομα αυτό θα γίνει συνήθεια και η επιδερμίδα μας θα μας ευγνωμονεί.

Ένας υγραντήρας μπορεί να κάνει τη διαφορά

 Ναι, σωστά ακούς! Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλήσουμε  για ένα αφυγραντήρα, ο οποίος καταστέλλει την έντονη υγρασία από το σπίτι, αλλά για έναν υγραντήρα που κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ο ξηρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο ερεθισμό του δέρματος. Αυτό συμβαίνει μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται διαεπιδερμική απώλεια νερού και κατά την οποία το νερό κυριολεκτικά εξατμίζεται από το δέρμα σας. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε έναν κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος και αυτό με τη σειρά του να έχεις ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί από ξηροδερμία και ευαισθησία έως και άλλα δερματικά ξεσπάσματα. Τοποθετώντας λοιπόν έναν υγραντήρα στο δωμάτιό μας, εμποδίζουμε το περιβάλλον να κλέψει την πολύτιμη υγρασία από το δέρμα μας.

Cover photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT