3 λάθη που κάνεις στο ντεμακιγιάζ και προκαλούν τις ανεπιθύμητες “λεπτές γραμμές”

Μήπως υποκύπτεις και εσύ σε κάποιο από αυτά τα λάθη όταν κάνεις το ντεμακιάζ σου;

Νίνα Μουσούρη 06 Δεκ. 23
3 λάθη που κάνεις στο ντεμακιγιάζ και προκαλούν τις ανεπιθύμητες “λεπτές γραμμές”

Κάθε βήμα και κάθε ρουτίνα που ακολουθούμε για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε αυτή. Κάπως έτσι, λοιπόν, για να αποφύγουμε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, ακόμα και για τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ, υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε. Ποια είναι αυτά; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως. Κράτα σημειώσεις…

“Σκληρά” μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Μπορεί τα μαντηλάκια μακιγιάζ να είναι χωρίς αμφιβολία super βολικά για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας, ύστερα από μια ατελείωτη και κουραστική μέρα, αλλά αυτή η μέθοδος πολλές φορές προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα από την τριβή. Συγκεκριμένα, το υπερβολικό τρίψιμο αφαιρεί το ανώτερο προστατευτικό στρώμα του δέρματος και αυξάνει την ευπάθεια σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, μύκητες, βακτήρια και υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, πολλές φορές με τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ δεν πετυχαίνουμε πλήρως την αφαίρεση του μακιγιάζ που φράζει τους πόρους. Αυτό, φυσικά, μπορεί να έχει ως συνέπεια την εμφάνιση ακμής, το θαμπό δέρμα και την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων εάν επαναλαμβάνεται συχνά.

Αφαίρεση του μακιγιάζ μόνο με σαπούνι και νερό

Η χρήση μιας μπάρας σαπουνιού μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, αλλά αυτή δεν πρέπει να αποτελεί την μόνη μέθοδο καθαρισμού που θα ακολουθήσουμε καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αφαιρέσουμε όλο το μακιγιάζ, οδηγώντας έτσι ακόμα και σε πρόωρη γήρανση.

Ύπνος δίχως να έχει αφαιρεθεί πλήρως το μακιγιάζ

Κι όμως, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε άμεσα, ο ύπνος με υπολείμματα μακιγιάζ είναι εξαιρετικά επιζήμιος για την επιδερμίδα μας καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ακμής, αλλά και σε ρυτίδες. Γιατί; Όταν το δέρμα μας δεν είναι καθαρό δεν μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες επανόρθωσης που κάνει το βράδυ, ενώ κοιμόμαστε. Κάπως έτσι, το δέρμα μας πρέπει να είναι πλήρως καθαρό για την αναγέννηση των κυττάρων του, αλλά και για να μπορεί να απορροφήσει κάθε θρεπτικό συστατικό από τα προϊόντα που εφαρμόζουμε πριν κοιμηθούμε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: