Αυτό το άρωμα με πορτοκάλι arancia vaniglia θα γίνει η νέα μας καλοκαιρινή beauty εμμονή

Πρόκειται για ένα νέο limited edition άρωμα που θα σίγουρα θα λατρέψεις και εσύ.

Elle 16 Μαΐ. 23
Αυτό το άρωμα με πορτοκάλι arancia vaniglia θα γίνει η νέα μας καλοκαιρινή beauty εμμονή

Από μια παραδοσιακή και ιδιαίτερα artisanal μέθοδο εκχύλισης έρχεται μια σπάνια και πολύτιμη εσάνς ενός εσπεριδοειδούς, η καρδιά μιας ζωηρής και πολύπλευρης σύνθεσης. Η La Spugnatura, η μέθοδος εκχύλισης με την οποία συλλέγεται η πιο πολύτιμη εσάνς του περγαμόντου, είναι μια παραδοσιακή τεχνική που ασκείται από λίγους τεχνίτες στην Ιταλία. Πιστός στο DNA του, αντλώντας έμπνευση από την
κληρονομιά του για τις σύγχρονες δημιουργίες του, ο Οίκος Acqua di Parma αξιοποιεί αυτή την τεχνική σε ένα διαφορετικό εσπεριδοειδές, το πορτοκάλι Arancia Vaniglia, για ένα νέο, limited edition άρωμα. Το Arancia Vaniglia από την Ribera της Σικελίας, την «πόλη των πορτοκαλιών», υπαινίσσεται το τέλειο οσφρητικό οξύμωρο όπου τα αντιθετικά χαρακτηριστικά του «διακόπτουν» τη φρεσκάδα των πορτοκαλιών με την σαγηνευτική απαλότητα της βανίλιας. Μια γλυκόπικρη συμφωνία που ξεδιπλώνει μια αναπάντεχη οσφρητική εμπειρία.

Η Παραδοσιακή τεχνική του Sponging

Εδώ και καιρό ο Οίκος ασχολείται με αυτό το project, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να διαφυλάξει τις πιο παλιές και πιο πολύτιμες artisanal τεχνικές, καθώς στην Ιταλία βρίσκονται οι ελάχιστοι τεχνίτες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την παλιά τεχνική sponging. Μια συναρπαστική εξειδίκευση, όπου η εκχύλιση των αιθέριων ελαίων των εσπεριδοειδών γίνεται εξ’ολοκλήρου με το χέρι. Μια πραγματική τέχνη
που απαιτεί χρόνο και αριστοτεχνικές, ντελικάτες κινήσεις ακριβείας. Ο τεχνίτης κόβει κάθε φρούτο στη μέση, σε δύο ίσα μέρη, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σε σχήμα κουταλιού που ονομάζεται «cavatore», διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα. Αμέσως μετά, οι φλούδες του πορτοκαλιού τρίβονται με το χέρι πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια, τα οποία απορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση, ο τεχνίτης πιέζει τα γεμάτα αιθέρια έλαια σφουγγάρια μέσα σε ένα πήλινο δοχείο για να συλλέξει το πολύτιμο ελιξίριο των εσπεριδοειδών. Η περιορισμένη παραγωγή, η οποία εξαρτάται απόλυτα από τις χειρωνακτικές διαδικασίες, αυξάνει τη σπανιότητα του συστατικού. Μόνο 300 γραμμάρια αιθέριου ελαίου εκχυλίζεται από περίπου 100 κιλά φρούτου, ενώ δύο τεχνίτες μπορούν να επεξεργαστούν 300 κιλά φρούτου την ημέρα. Έπειτα, η εφοδιαστική αλυσίδα αξιοποιεί όλα τα υπόλοιπα μέρη του πορτοκαλιού για διάφορους σκοπούς ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σπατάλη. Το σφουγγάρι, εύπλαστο και μαλακό στην επαφή του με τη φλούδα, κρατά ανέπαφες όλες τις οσφρητικές όψεις του φρούτου και είναι αυτό το μοναδικό sillage που κάνει ξεχωριστό αυτό το ελιξίριο που δίνει ζωή στο Arancia La Spugnatura.

άρωμα

Η οσφρητική Πυραμίδα

Το Arancia La Spugnatura είναι η απόλυτη έκφραση του πρωταγωνιστικού συστατικού του, σε όλο το βάθος και τον πλούτο του. Φωτεινό και τρυφερό, είναι ένα άρωμα που εκπλήσσει ευχάριστα, όπως οι λαμπερές ακτίνες του ιταλικού ήλιου. Η αρχική έκρηξη από νότες εσπεριδοειδών φέρνει αντιθέσεις, όπως το Arancia Vaniglia, το οποίο συνδυάζει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών με μια απαλότητα -μια αντίθεση που συναντάμε και ανάμεσα στο κίτρινο μανταρίνι και το πικραμύγδαλο, η οποία προσθέτει μια γλυκόπικρη πινελιά. Τέλος, το μαύρο πιπέρι δίνει μια ιδέα υφής και λαμπρότητας. Δημιουργία του master perfumer Francois Demachy, η σύνθεση είναι μια ισορροπία αντιθέσεων που ξεδιπλώνει μια συναρπαστική οσφρητική εμπειρία.

άρωμα

Το πορσελάνινο μπουκάλι και το εμβληματικό Hatbox

Η πορσελάνη είναι η πιο ξεχωριστή κατηγορία στην οικογένεια των κεραμικών. Ένα εξαιρετικό χειροποίητο αντικείμενο που ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα του, χαρακτηριστικό της συλλογής Blu Mediterraneo. Η χρονοβόρα διαδικασία ξεκινάει με την παραγωγή του γύψινου εκμαγείου μέσα στο οποίο το μείγμα της πορσελάνης ρίχνεται με το χέρι έτσι ώστε να πάρει την iconic art deco φόρμα. Το εκμαγείο
περιστρέφεται αρκετές φορές γύρω από τον άξονά του ώστε να διασφαλιστεί ότι το μείγμα έχει κολλήσει στις πλευρές και μετά αναποδογυρίζεται προκειμένου να απομακρυνθεί η περίσσεια μείγματος. Στη συνέχεια το μπουκάλι αφήνεται να στεγνώσει για 30-40 λεπτά πριν βγει από το εκμαγείο σε στερεή μορφή. Ο τεχνίτης ραφινάρει τα μπουκάλια ένα-ένα, αφαιρώντας τυχόν μικρές ατέλειες προκειμένου να
αποκτήσουν μια ομοιόμορφη επιφάνεια, απαλή στο άγγιγμα. Έπειτα, το μπουκάλι βυθίζεται σε ένα «μπάνιο» σμάλτου και ψήνεται σε έναν φούρνο για 8 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων αποκτά ένα πιο βαθύ μπλε τόνο που αναδεικνύεται από το γυαλιστερό φινίρισμα. Τελευταία λεπτομέρεια: το μπουκάλι διακοσμείται στο χέρι με λευκά, πορτοκαλί και χρυσά μοτίβα εμπνευσμένα από τα συστατικά του αρώματος,
προτού ψηθεί για δεύτερη φορά ώστε να σταθεροποιηθεί η διακόσμηση. Το μπουκάλι ολοκληρώνεται με ένα μπλε πορσελάνινο καπάκι ενώ ο λαιμός του είναι φτιαγμένος με μια μοναδική τεχνική ειδικά σχεδιασμένη για την Acqua di Parma και φέρει μια βιδωτή αντλία που μπορεί να αφαιρεθεί. Η ετικέτα του είναι από εξορυκτικά απορρίμματα σε μορφή σκόνης που προέρχονται από λατομεία μαρμάρου, ενώ το
θρυλικό κυλινδρικό κουτί είναι φτιαγμένο από χαρτί που φέρει πιστοποίηση FSC σε έναν ιδιαίτερο μπλε τόνο, ταιριαστό με το πορσελάνινο μπουκάλι.

άρωμα

Limited Edition Blu Mediterraneo, Arancia La Spugnatura, Acqua Di Parma.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT