Σκοπεύεις να αλλάξεις μόνη σου το χρώμα στα μαλλιά σου; Οι κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς για να το κάνεις σωστά

Γιατί η υγεία των μαλλιών μας μπαίνει πάνω απ' όλα.

Νίνα Μουσούρη 04 Νοε. 23
Σκοπεύεις να αλλάξεις μόνη σου το χρώμα στα μαλλιά σου; Οι κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς για να το κάνεις σωστά

Η απόφαση να αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, δεν είναι για όλες εύκολη. Πόσο μάλλον, όταν σκοπεύουμε να το κάνουμε εντελώς μόνες μας. Ωστόσο, για όσες νιώθουν αρκετά τολμηρές και δεν φοβούνται να πειραματιστούν με την απόχρωση του hair-look τους στο σπίτι, θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι η κάθε αλλαγή πρέπει να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια καθώς η προστασία και η υγεία των μαλλιών, έρχονται πάντα πρώτα. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι κανόνες που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε για κάθε diy ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών μας; Κράτα σημειώσεις…

Οι χρυσοί κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Για να κάνουμε την εφαρμογή της βαφής πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες. Αρχικά φοράμε γάντια για να προστατεύσουμε τα χέρια μας και βάζουμε βαζελίνη στο δέρμα, περιμετρικά από το στεφάνι, για να το προφυλάξουμε από τις βαφές και κάποιο ερεθισμό. Στη συνέχεια,  αφού ανακατεύσουμε το μείγμα της βαφής ξεκινάμε με τη ρίζα. Για να βάψουμε και τα μήκη, κάνουμε μασάζ με το προϊόν σε όλο το κεφάλι και αφήνουμε τη βαφή να δράσει για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Δεν ξεχνάμε ότι στα σημεία- κροτάφους και φίτρες- περνάμε στο τέλος τη βαφή καθώς η τρίχα είναι πιο λεπτή σε αυτά τα σημεία και χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα; Αυτό του ξεβγάλματος και η εφαρμογή ενός ειδικού conditioner που θα κλειδώσει το χρώμα στη τρίχα.

μαλλιά

©Launchmetrics/spotlight

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η βαφή; Εξαρτάται από την ανάπτυξη των μαλλιών και το χρώμα που θα επιλέξουμε. Για παράδειγμα το κόκκινο και γενικά οι χάλκινες αποχρώσεις είναι πιο απαιτητικά χρώματα και χάνουν τον τόνο και την λάμψη τους γρηγορότερα. Ωστόσο, οι ανανεωμένες φόρμουλες των βαφών πλέον “υπόσχονται” μεγαλύτερη διάρκεια για να μην ξεθωριάζει ή να αλλάζει χρώμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσες από εμάς έχουν βαμμένα μαλλιά και για κάθε αλλαγή που κάνουμε, να μην ξεχνάμε να έχουμε στη haircare ρουτίνα μας προϊόντα κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά. Όλα τα σαμπουάν, τα conditioners και οι μάσκες που έχουν δημιουργηθεί γι΄ αυτό το σκοπό είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι για να διατηρούν τις ίνες των μαλλιών ενυδατωμένες και λαμπερές.

Beauty Note: Σε κάθε περίπτωση μένουμε πιστές στους χρόνους που αναγράφει η εκάστοτε συσκευασία βαφής, αποφεύγουμε τις αλλαγές σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα και σε κάποιο ενδεχόμενο λάθους ή για οτιδήποτε άλλο μας προβληματίσει απευθυνόμαστε στους ειδικούς δίχως να κάνουμε πειράματα μόνες μας.

Δεν όλα τα μαλλιά ίδια και ένας hair expert είναι αυτός που θα αξιολογήσει τις ανάγκες τους.

Cover Photo: ©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: