Έλαιο για τα μαλλιά; Εσύ το χρησιμοποιείς σωστά;

4 τρόποι εφαρμογής που πρέπει να γνωρίζεις για να απολαύσεις τα οφέλη του.

Νίνα Μουσούρη 21 Ιουν. 24
Έλαιο για τα μαλλιά; Εσύ το χρησιμοποιείς σωστά;

Όταν μιλάμε για ενυδάτωση των μαλλιών μας, ξέρουμε καλά ότι ένα έλαιο είναι απαραίτητο. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές μπορεί να χρησιμοποιούμε ένα προϊόν επειδή πρέπει, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε ακριβώς τον σωστό τρόπο για να κάνουμε την εφαρμογή και να απολαύσουμε τα οφέλη του. Επειδή, λοιπόν, αυτό ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τα hair oils, συγκεντρώσαμε όλους τους τρόπους που πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε βέβαιες ότι κάνουμε την εφαρμογή σωστά.

Αρχικά το πρώτο και το πιο σημαντικό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι η χρήση ενός ελαίου για τα μαλλιά, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των μαλλιών μας και στη συνέχεια από το αποτέλεσμα που θέλουμε να εξασφαλίσουμε καθώς υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι χρήσης για κάθε στόχο που θέλουμε να πετύχουμε.

4 διαφορετικοί τρόποι εφαρμογής για κάθε ανάγκη:

Ως θεραπεία πριν το σαμπουάν: Χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο έλαιο για τα μαλλιά, πριν το λούσιμο μπορούμε να εξασφαλίσουμε βαθιά επανόρθωση σε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο hair-look. Ουσιαστικά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε 3 με 4 πιέσεις από το έλαιο στα χέρια μας και ύστερα να απλώσουμε από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Αφήνουμε να δράσει έως 10 λεπτά και στη συνέχεια λουζόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και στην κατά μήκος ενυδάτωση των μαλλιών μας.

μαλλιά

Χρήση μετά το λούσιμο: Ενώ τα μαλλιά μας είναι ακόμα βρεγμένα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο γι΄αυτό να εφαρμόσουμε ένα ενυδατικό έλαιο. Παίρνουμε τρεις έως τέσσερις πιέσεις ανάλογα με τον όγκο ων μαλλιών και απλώνουμε ομοιόμορφα κατά μήκος των μαλλιών μας, δίνοντας έμφαση στις άκρες, οι οποίες είναι αρκετά εύθραυστες. Ύστερα στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι ή ιδανικά για το καλοκαίρι τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.

Εφαρμογή μετά το styling: Αφού ολοκληρώσουμε το καθιερωμένο μας styling με το εκάστοτε εργαλείο που χρησιμοποιούμε, για να δώσουμε λάμψη στα μαλλιά μας, εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας ενυδατικό έλαιο.

Συνδυάζουμε το έλαιο μαλλιών μαζί με το conditioner: Για extra ενυδάτωση σε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο hair look, μπορούμε να προσθέσουμε στη μαλακτική κρέμα, μερικές σταγόνες από ένα πλούσιο ενυδατικό έλαιο. Εναλλακτικά το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με ένα leave in conditioner για να κλειδώσουμε την υγρασία στα μαλλιά μας και να μειώσουμε το φριζάρισμα.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT