Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Πόσο και πώς επηρεάζει το hair-look μας αυτό;

Elle 05 Ιουν. 24
Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Ας το παραδεχτούμε: είμαστε πολλές εκείνες που όταν λουζόμαστε το βράδυ προτιμούμε να ξαπλώσουμε με βρεγμένα μαλλιά από το να αφιερώσουμε χρόνο στο στέγνωμα με το πιστολάκι. Ειδικά, μάλιστα, τώρα το καλοκαίρι, το βρίσκουμε και ως μια λύση για να κοιμόμαστε πιο δροσερά. Σωστά; Ωστόσο, όταν το κάνουμε αυτό, πέρα από το ενδεχόμενο να έρθουμε αντιμέτωπες με πόνους στον αυχένα, η αλήθεια είναι ότι δεν ευνοούμε και το hair-look μας. Τι εννοούμε ακριβώς; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως. Στην πραγματικότητα όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα είναι και πιο εύθραυστα, καθώς είναι πιο ελαστικά. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, όσο είμαστε ξαπλωμένες, είναι πιο ευάλωτα στο σπάσιμο κατά την τριβή με το μαξιλάρι. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως.

μαλλιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υγρό τριχωτό κεφαλής ευνοεί την αύξηση του ιδρώτα και του σμήγματος, το οποίο όταν αναμειγνύεται με τη συσσώρευση προϊόντων θα μπορούσε να φράξει τον θύλακα της τρίχας και όχι μόνο. Με αυτόν τον τρόπο, τα βακτήρια βρίσκουν γόνιμο έδαφος, εξαπλώνονται και μετακινούνται από το μαξιλάρι και τα σεντόνια στο τριχωτό της κεφαλής και αντίστροφα, οδηγώντας σε ερεθισμούς, ακμή, ξεφλούδισμα, ακόμη και λοιμώξεις. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι τουλάχιστον οι ρίζες είναι εντελώς στεγνές από νερό.

Beauty Note: Σε κάθε περίπτωση όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, δεν ξεχνάμε ποτέ τη χρήση προϊόντων προστασίας για τη θερμότητα, αλλά και το να επενδύσουμε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες που δεν ευνοούν την τριβή, είναι μια επιλογή για την οποία τα μαλλιά μας στο μέλλον, θα μας «ευχαριστούν».

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT