Όταν χρησιμοποιείς scrubs σώματος, ΜΗΝ κάνεις αυτό το συνηθισμένο λάθος

Χρησιμοποίησε τα scrubs σώματος σωστά και αμέσως θα δεις τη διαφορά.

Elle 17 Σεπ. 22
Όταν χρησιμοποιείς scrubs σώματος, ΜΗΝ κάνεις αυτό το συνηθισμένο λάθος

Παρόλο που δεν θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εξαιρετικά κοκκώδες scrub στο πρόσωπό μας με μεγάλη συχνότητα, αυτό το είδος απολέπισης για το σώμα είναι αποτελεσματικό, αν υποθέσουμε ότι δεν έχουμε υπερευαίσθητο δέρμα.

Το δέρμα στο σώμα μας. μπορεί γενικά να αντέξει τους ελαφρώς πιο τραχείς κόκκους, αλλά θα πρέπει να αφήνουμε το προϊόν να κάνει τη δουλειά του και όχι να ασκούμε εμείς υπερβολική πίεση. Γιατί; Η υπερβολική δύναμη και η τριβή μπορεί να καταστρέψει τον φραγμό του δέρματος μας. Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας μετά την απολέπιση.

scrubs

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε τη λοσιόν σώματος μετά το scrub

Το τελευταίο βήμα μιας ρουτίνας που περιλαμβάνει την απολέπισης σώματος (και προσώπου) είναι φυσικά η ενυδάτωση. Όταν κάνετουμε απολέπιση, αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και επιταχύνουμε τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

Ενώ το δέρμα μας μπορεί να φαίνεται ελαστικό και λαμπερό μετά το ντους, αυτή η δροσερή όψη θα εξασθενίσει γρήγορα εάν δεν το ενυδατώσουμε ξανά εξαιτίας της διαεπιδερμικής απώλειας νερού (το νερό θα εξατμιστεί μέσω του δέρματος, αφήνοντάς το πιο στεγνό από πριν).Κάπως έτσι, λοιπόν, η χρήση ενυδατικής κρέμας αμέσως μετά το ντους συμβάλλει στον μετριασμό αυτής της διαδικασίας κλειδώνοντας το νερό στην επιδερμίδα.

scrubs

Μάλιστα, σε περίπτωση που θέλουμε να πάμε την ενυδάτωση ένα βήμα παραπέρα, η εφαρμογή της λοσιόν σώματος σε βρεγμένο δέρμα θα το βοηθήσει να απλωθεί πιο εύκολα και να κλειδώσει την υγρασία.

Κάθε ενυδατική κρέμα είναι διαφορετική, αλλά αν έχουμε χρησιμοποιήσει ένα φυσικό scrub στο ντους, καλό θα είναι να επιλέξουμε ένα προϊόν που περιέχει ήπια, θεραπευτικά συστατικά και όχι πιο έντονα απολεπιστικά στοιχεία όπως AHA, BHA, ρετινόλη κ.λπ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT