Τα καλύτερα συστατικά για να μειώσουμε την εμφάνιση ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Ξεκάθαρα ανήκουν στα tricks και tips που πρέπει να γνωρίζουμε για τη skincare ρουτίνα μας.

Νίνα Μουσούρη 02 Μαρ. 24
Τα καλύτερα συστατικά για να μειώσουμε την εμφάνιση ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Όλες μας γνωρίζουμε καλά ότι η περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητη και συνεπώς έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Το να στοχεύσουμε, λοιπόν, σε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν στη σύστασή τους τα πιο δραστικά συστατικά για τη φροντίδα των ματιών είναι το πιο σημαντικό. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά στη ρουτίνα μας για να πετύχουμε  τη μείωση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια;

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά που βρίσκονται συνήθως στις κρέμες ματιών και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης στην περιοχή των ματιών Συγκεκριμένα είναι η ρετινόλη, η βιταμίνη C και η καφεΐνη. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά πώς δρα το κάθε ένα.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη, είναι ένα πολύ γνωστό ρετινοειδές που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο,  είναι η πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα που συμβάλει στη ελαστικότητα της επιδερμίδας. Κάπως έτσι, εφαρμόζοντας συστηματικά μια κρέμα ματιών με ρετινόλη, μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωση των λεπτών γραμμών και να απολαύσουμε μια πιο ενυδατωμένη και νεανική όψη. Επιπλέον, τα ρετινοειδή μπορούν να συμβάλουν και στην ελαχιστοποιήση της μελάγχρωσης, που εμφανίζεται σε περιοχές του προσώπου όπως κάτω από τα μάτια. Τέλος η ρετινόλη, συμβάλει στην ταχύτερη αποβολή των επιδερμικών κυττάρων, απομακρύνοντας τα πιο σκούρα στρώματα του δέρματος για να απολαύσουμε μια φρέσκια όψη.

μάτια

Βιταμίνη C

Βιταμίνη C και λάμψη πάνε ξεκάθαρα μαζί. Ναι, αυτό το στοιχείο έχει τη δύναμη να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φωτεινότητας στα πιο σκοτεινά σημεία, προφέροντας ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα μας, ενώ παράλληλα συμβάλει και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Με τη χρήση, λοιπόν, μιας κρέμας ματιών που έχει στη σύστασή της βιταμίνη C, καταφέρνουμε να “σβήσουμε” τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αλλά και να φωτίσουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το στοιχείο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Κάπως έτσι η χρήση του το πρωί είναι ένα εξαιρετικό βήμα περιποίησης

Καφεΐνη

Η καφεΐνη μπορεί ξεκάθαρα να ωφελήσει το δέρμα μας. Συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιείται τοπικά μπορεί να συμβάλει στην ξεκούραστη και φωτεινή όψη. Συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, ελαχιστοποιεί την επίδραση του αποχρωματισμού. Ιδανικά, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάνουμε την εφαρμογή της κρέμας πρωί.

Cover Photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: